bannerPos

Der er behov for nye efterafgrødetyper

- Det er efterafgrøden, der er grundlaget for næste års høst, så vi skal ikke gå på kompromis for at få en nem høst, sagde Anne Eriksen, økologirådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark, da hun i sidste uge fremviste forsøg med forskellige efterafgrøder med henblik på at undgå kløvertræthed i sædskiftet.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
19-06-2019 08:26
LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark fremviste forsøgsparceller, hvor mindre brugte efterafgrødetyper testes, i håb om at få et større udvalg og dermed mindske risikoen for rodsygdomme.

Onsdag i sidste uge fremviste LMO Økologi i samarbejde med ØkologiRådgivning Danmark økologiske forsøgsmarker – herunder blandt andet forsøg med forskellige efterafgrøder med henblik på at undgå kløvertræthed i sædskiftet og rodsygdomme.

De testede efterafgrøder er rødkløver som reference og så græsmarksbælgplanterne humlesneglebælg, rundbælg og kæll

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.
Side 1 af 1850 (36993 artikler)Prev1234567184818491850Next