Biomassen som indikator for udbyttepotentiale

En engelsk metode til bestemmelse af gødskningsstrategi og betragtninger om plantetæthed sniger sig ind i Danmark. – Afvent hvad Landsforsøgene siger, råder Danish Agro.

Driftsleder Rune Gjengedal giver her gode råd om, hvordan han med sine medarbejdere sikrer en høst uden panik med gårdens to – snart tre – Lexion 780 maskiner. - Vi kører helst med to maskiner sammen og lader den sidste klare andre opgaver, siger han om såvel sneglevognslogistikken som den varierende afgrødesammensætning med flere frøarter, spinat samt raps og korn på de sammenlagt 2.500 hektar, han sammen med sine medarbejdere har ansvaret for at passe. Agronom Jens Lund fra Danish Agros afdeling i Sjølund demonstrerede biomasse-management i rapsmarken på Hverringe. Metoden går ud på at sikre lidt lavere biomasse – for eksempel her ved blomstring – for derved at tvinge planten til at bruge mere af sin energi på at sætte frø.
Hvad vejer en kvadratmeter raps lige nu?
Man kan stadig bage et rugbrød ved at hælde alle ingredienserne i på én gang og røre det grundigt sammen, før det sættes til hævning. Men den slags opskrifter er for længst forbi i rapsdyrkni

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også