bannerPos

Boom i danske æbler efter tørke

Redaktionen

15-06-2019 14:40

Hvor mange landmænd blev ramt af tørketab i sommeren 2018, så har flere æbleavlere til gengæld haft træer, der bugnende af saftige æbler. Det betyder, at der stadig er æbler på lager langt ind i 2019.

 - Det er helt uhørt og usædvanligt, at vi kan sælge æbler på denne tid af året. Det giver os en helt unik mulighed for at levere æbler i mindst otte uger endnu, siger æbleavler Jan Jager, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Gartneri.

Samtidig er de danske æbleavlere blevet gode til at opbevare æbler længere.

 - Det giver os også et godt kort på madspilds-agendaen, at vi kan lagre æblerne længere, og det vil vi selvfølgelig også gerne bidrage til, siger Jan Jager.

Passer godt til æbler

Det danske klima er ret unikt hvad angår æbler på grund af jordbunden, vind og vejr. Når solen har skinnet så meget, og nedbøren har været sparsom, giver det insekterne særligt gode muligheder for at boltre sig i blomsterne.

Der har altså været de helt rigtige forhold for frugtudvikling i æblerne, som derfor stadig er søde og sprøde på denne tid.

På klimakontoen er æbletræer fornuftige, da de bidrager til opsamling af CO2 og samtidig er æbleblomsterne fantastiske til at tiltrække mange insekter. Det er godt for klimaet og biodiversiteten. Der produceres danske æbler på 1.250 hektar jord.

hka

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next