bannerPos

Demo med mekanisk rensning af kartofler

Redaktionen

24-05-2019 14:38

- Vi er usikre på, hvilke midler til planteværn vi vil have til rådighed i fremtiden, så derfor vil vi gerne demonstrere forskellige redskaber, der kan bruges til rensning af kartofler efter fremspiring, siger planterådgiver Adam Zweich Krogh Jensen, Sagro.

Derfor arrangerer rådgivningsvirksomheden torsdag den 6. juni klokken 11 en demonstration af forskellige teknikker på Greenvej 34 i Herning. Der vil være maskiner fra blandt andet Grimme, Thyregod, Yding Smedie samt Ølgod Maskinforretning

- Det eneste bredspektrede planteværnsmiddel vi har haft i kartoflerne, efter fremspiring – Titus, har der været en del uklarhed over denne sæson, idet midlet har fået afslag på dispensation til brug i kartofler to gange. Dispensationen til brug i kartofler kom i tredje forsøg, og det giver en del usikkerhed i forhold til forsat brug fremover – derfor skal vi se på renseren som et alternativ til kemisk bekæmpelse af ukrudt fremadrettet, siger han.

Demoen skal illustrere de forskellige redskaber og deres evne til at bekæmpe ukrudtet i kartoflerne.

- Så kan gæsterne/landmanden visuelt se, hvordan maskinerne arbejder, og om det er noget for dem at benytte sig af fremadrettet, siger han.

Resultaterne af demoen samt nogle af redskaberne vil være med på Sagros kartoffeldag til august.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next