bannerPos

Demo med mekanisk rensning af kartofler

Redaktionen

24-05-2019 14:38

- Vi er usikre på, hvilke midler til planteværn vi vil have til rådighed i fremtiden, så derfor vil vi gerne demonstrere forskellige redskaber, der kan bruges til rensning af kartofler efter fremspiring, siger planterådgiver Adam Zweich Krogh Jensen, Sagro.

Derfor arrangerer rådgivningsvirksomheden torsdag den 6. juni klokken 11 en demonstration af forskellige teknikker på Greenvej 34 i Herning. Der vil være maskiner fra blandt andet Grimme, Thyregod, Yding Smedie samt Ølgod Maskinforretning

- Det eneste bredspektrede planteværnsmiddel vi har haft i kartoflerne, efter fremspiring – Titus, har der været en del uklarhed over denne sæson, idet midlet har fået afslag på dispensation til brug i kartofler to gange. Dispensationen til brug i kartofler kom i tredje forsøg, og det giver en del usikkerhed i forhold til forsat brug fremover – derfor skal vi se på renseren som et alternativ til kemisk bekæmpelse af ukrudt fremadrettet, siger han.

Demoen skal illustrere de forskellige redskaber og deres evne til at bekæmpe ukrudtet i kartoflerne.

- Så kan gæsterne/landmanden visuelt se, hvordan maskinerne arbejder, og om det er noget for dem at benytte sig af fremadrettet, siger han.

Resultaterne af demoen samt nogle af redskaberne vil være med på Sagros kartoffeldag til august.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next