bannerPos

Demodag i Future Cropping

Over 100 interesserede deltagere startede demodagen i Rasmus Eriksens maskinhus med et indlæg om at følge data hele vejen fra markredskabet til skyen. Foto: Jørn Chr. Jervelund

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
19-06-2019 10:42
Rasmus Eriksen lagde marker til en demonstration af det nyeste grej og nyeste viden indenfor præcisionslandbrug i det flerårige projekt Future Cropping.

Droner fløj gennem luften, robotter bevægede sig langsomt fremad og ATV’er susede gennem marker med høj fart påmonteret kamera, der i farten kunne nå at bestemme ukrudtsplanterne. Alt imens vandrede godt hundrede interesserede deltagere i grupper og lyttede til de nyeste teknikker.

Det var en velbesøgt demodag indenfor præcisionslandbrug i bedste sommersol hos landmand Rasmus Eriksen lige syd for Kalundborg på Vestsjælland, hvo

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.

- Det er saftsuseme noget svineri

Hos Bæredygtigt Landbrug mener man, at det er en klokkeklar politisk beslutning at droppe år 1900 som referenceår i vandplanerne.
Side 1 af 1850 (36992 artikler)Prev1234567184818491850Next