Der kommer flere våde pletter i fremtiden

Specialkonsulent Eskild Hohlmann Bennetzen, Seges, råder alle til at lægge en strategi for sikring af en god jordstruktur fem til ti år frem.

- Tunge vilkårlig overkørsler på tør jord kan være ligeså alvorlige for jordstrukturen som gyllevognsdæk halvt begravet i mudder, siger specialkonsulent Eskild Hohlmann Bennetzen, Seges.

Vi har allerede haft de første forårsdage og når frosten forsvinder igen, kommer de næste. For de landmænd, der har nået at harve eller pløje i de seneste par uger, er den nuværende frost særdeles velkommen og kan sikre et godt såbed.- Jeg tror dog ikke, vi skal forvente, at frosten kommer ned i en meters dybde og her skabe de velgørende sprækker i jorden, der kan løsne og bryde en fast pløjesål, fortæller specialkonsulent Eskild Hohlmann Bennetzen, Seges.For at blive klogere på sin jordstruktur i marker, hvor der er opstået problemer med nye våde pletter, anbefaler Eskild Hohlmann Bennetsen, at man graver et hul på en meters dybde og undersøger profilen hele vejen ned.- Hvis man graver en ren kant af, kan man godt mærke hvor jorden er pakket og hvor den ikke er det ved at stikke en lommekniv ind.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også