bannerPos

En mangfoldighed af sorter

Bramstrup Gods sydøst for Odense har igen i år lagt areal til demo-parceller med de mest spændende sorter og behandlinger. Underdirektør for DLG Fyn, Henning Jakobsen, fremhævede det unikke ved, at et lille land som Danmark har så stort et sortsudbud og glædede sig over, at det var muligt. Fotos: Henriette Lemvig

Henriette Lemvig

Journalist (Planter)
15-06-2019 08:45
Bramstrup Gods ved Odense lægger igen et kæmpe areal til utallige demo-parceller med de mest spændende sorter og behandlinger. Tirsdag og onsdag fik knap 500 planteavlere gennemgået de foreløbige resultater.

- Det er unikt i et så lille land som Danmark, at vi har så stort et sortsudbud. Det skal vi værne om, sagde Henning Jakobsen, underdirektør hos DLG Fyn, da han sammen med Jan Nielsen, planteavlskonsulent hos Patriotisk Selskab fortalte om de forskellige sorter og deres egenskaber på markvandring på Bramstrup Gods sydøst for Odense arrangeret af Patriotisk Selskab, DLG og DLF.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next