bannerPos

En mangfoldighed af sorter

Bramstrup Gods sydøst for Odense har igen i år lagt areal til demo-parceller med de mest spændende sorter og behandlinger. Underdirektør for DLG Fyn, Henning Jakobsen, fremhævede det unikke ved, at et lille land som Danmark har så stort et sortsudbud og glædede sig over, at det var muligt. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-06-2019 08:45
Bramstrup Gods ved Odense lægger igen et kæmpe areal til utallige demo-parceller med de mest spændende sorter og behandlinger. Tirsdag og onsdag fik knap 500 planteavlere gennemgået de foreløbige resultater.

- Det er unikt i et så lille land som Danmark, at vi har så stort et sortsudbud. Det skal vi værne om, sagde Henning Jakobsen, underdirektør hos DLG Fyn, da han sammen med Jan Nielsen, planteavlskonsulent hos Patriotisk Selskab fortalte om de forskellige sorter og deres egenskaber på markvandring på Bramstrup Gods sydøst for Odense arrangeret af Patriotisk Selskab, DLG og DLF.

Knap 500 interesserede planteavlere fulgte over to aftener rundt med d

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next