bannerPos

En ny sygdom i vintersæd spredes med cikader

Eksempel på dværgvækst efter angreb af hvededværgvirus. At skaden ses som en lille ø midt ude i marken, kan skyldes, at det er cikadens nymfer, der har været på spil. De kan ikke flyve og må derfor klatre fra plante til plante. Kilde: AgroPro/jordbruksverket.se

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
20-09-2018 07:00
Hvededværgvirus ses i vores nabolande, men er ny i Danmark. - Virussen kan medføre store høsttab. Det er ikke unormalt at der ses tab på 10-30 procent, og tab op til 80-90 procent er forekommet, lyder det fra AgroPro.
En ny virussygdom, der let kan forveksles med havrerødsot, er set gentagne gange i vores nabolande gennem de seneste år. Men den er næppe set i Danmark hidtil. måske er sygdommen her allerede og har ubemærket fået lov at brede sig.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next