bannerPos

Fem firmaer vil bruge lukket påfyldningssystem fra 2021

Easyconnect-systemet består af to komponenter. Dels et særligt skruelåg monteret på dunkene og dels en tilkobling, der tilsammen udgør et lukket påfyldningssystem. Foto: BASF
12-10-2019 08:18

Det såkaldte Easyconnect sikrer mod spild og sprøjt under påfyldning fra kemidunke. Firmaerne vil fra 2021 anvende det på udvalgte sprøjtemidler.

Producenterne af plantebeskyttelsesmidler Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta vil fra 2021 gå over til at anvende et lukket system for påhældning af dunke med planteværnsmidler.

Easyconnect-systemet, der også kaldes Close Transfer System eller CTS, består af to komponenter. Dels et særligt skruelåg monteret på dunkene og dels en tilkobling, der tilsammen udgør et lukket påfyldningssystem.

- Fra 2021 v

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.
Side 1 af 1849 (36974 artikler)Prev1234567184718481849Next