Agro-Alliancen: Gamle EM38-kort fra 00’erne forbedrer graduering

Et EM38-kort giver et overblik over jordens ledningsevne og er derfor en direktør hos Agro-Alliancen et godt værktøj til graduering af især gødning og kalk. Nu kan man opnå fuldt udbytte i præcisionsjordbrug med EM38-kort fra 00’erne.

- Det bliver mere og mere in at anvende præcisionsjordbrug. Udover at man kan forvente et merudbytte på 3-5 hektokilo ved for eksempel gradueret svampebekæmpelse, hvis smittetrykket er højt, så gør præcisionsjordbrug også en forskel for miljøet, siger planteavlskonsulent hos Patriotisk Selskab, Kristian Ladegaard Jensen. - Et EM38-kort laves ved, at vi kører over jorden med vores EM38-sensor, der registrerer jordens ledningsevne, hvilket giver en indikation af lerindholdet. Herefter tager vi prøver udvalgte steder i marken og finder frem til lerprocenten – og kan således kortlægge markens jordbundsvariation, forklarer planteavlskonsulent hos Patriotisk Selskab, Morten Holmgaard.

Det er oppe i tiden at arbejde med boniteten på sin jord. Hos Patriotisk Selskab lavede man allerede i begyndelsen af 00’erne såkaldte EM38-kort for nogle af landets største planteavlsejendomme, og i 2010 begyndte man også at foretage dexter ratio-målinger:

- Jeg er da lidt stolt af, at Patriotisk Selskab var først ude på det her område – og stadig er i front, konstaterer planteavlskonsulent Morten Holmgaard, Patriotisk Selskab.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også