Græsfrøfirmaet DSV vil nu også sælge raps- og kornsorter

Som afdeling af det tyske forædlingsfirma DSV ser den nye direktør, Lasse Bech, store muligheder for DSV Frø Danmark A/S på det danske marked for frø og udsæd.

Lasse Bech er ny direktør i den danske afdeling af DSV – det tidligere Hunsballe Frø - og ser med friske øje på visionerne for frøfirmaet, der har det store moderfirma i Tyskland i ryggen.- På det danske marked skal DSV kendes for salg af mere end udelukkende græsfrø, fastslår 35-årige Lasse Bech, der kommer fra blandt andet en stilling i DLG.I det tyske hovedfirma udvikles nemlig på flere afgrøder og produkter, som endnu ikke har været markedsført i Danmark.- Det er i første omgang rapssorter og på sigt blandt andet nye hvedesorter. De har været udviklet i flere år hos DSV i Tyskland, men stort set ikke været fremme herhjemme.Det skyldes især de hidtil lave kvælstofnormer i Danmark.- Vores hvedesorter er alle brødhvedesorter, som det ikke hidtil har været stort marked i herhjemme. Men med de højere N-normer bliver brødhvede igen interessant, påpeger avlschef Carsten Jørgensen. - Vi er faktisk markedsledende på brødhvedesorter i Tyskland, så vi har gode, afprøvede sorter klar. Og nu er det et godt tidspunkt at introducere dem på det danske marked.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også