bannerPos

Hjælp til tørke-ramte landmænd

De sukker stadig efter vand på markerne. Arkivfoto.

Tenna Bang

Journalist
10-07-2018 08:38
Agri Nord opretter nu en grovfoder- og halmbørs, hvor landmænd kan hjælpe hinanden med græs og halm.

Tørken i Danmark er nu for alvor ved at skabe problemer for landmændene og ikke mindst for deres dyr.
Derfor har Agri Nord netop oprettet en halm- og grovfoderbørs, hvor de, der har noget tilovers, og de, der mangler, kan finde hinanden.
- Det er så vigtigt at få sikret foder til sine dyr, siger formand for planteavl i Agri Nord, Rene Lund Hansen.
Den nye børs kan findes på Agri Nords hjemmeside.

Kun halvt udbytte

Chefkonsulent for planteavl, Flemming Floor Jensen, kan kun bekræfte, at situationen ude i marken er særdeles alvorlig.
- Mange kommer til at mangle halm, og der er stort set ikke græs ude på markerne, siger han.
Han vurderer, at halmudbyttet bliver ned til 50 procent af normalt udbytte på grund af tørken, ligesom græsudbyttet også bliver meget lavere end normalt.
- Mange steder mangler man både 2. og 3. slæt, fortæller han.

Snit ikke halmen

Rene Lund Hansen opfordrer til, at man i år ikke snitter halmen, men tænker på egne eller kollegaers dyr og bjerger halmen.
- Det er meget solidarisk med kollegaerne, hvis man tager halmen med hjem fra marken i stedet for at snitte den og lade den ligge, siger Rene Lund Hansen.
Det er ellers godt for jorden, at man lader halmen ligge. Det sikrer liv og mikroorganismer samt kali, oplyser Flemming Floor Jensen.
- Men der sker ikke noget ved at springe et enkelt år over, siger han og tilføjer:
- Der er desuden gode priser på halm i år.

Tag flere forholdsregler

Agri Nord håber, at der skabes kontakt mellem landmænd med den nye børs, men opfordrer til, at man tager sig en række andre forholdsregler.
- Det kan være, man er nødt til at tage noget korn til helsæd, eller måske er man nødt til at trimme besætningen, siger Rene Lund Hansen. Han håber at dem, der har frøgræsmarker vil overveje at tage et efterårsslæt, hvis det er muligt.
Flemming Floor Jensen oplyser i den forbindelse, at det ser ud til, at der er en dispensation på vej, så det er muligt at bruge frøgræshalm til foder, uanset hvad den er behandlet med.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer