bannerPos

I år er der direkte tab ved at dyrke sukkerroer

Sovende sukkerroer midt i august i år på knastør jord. Resultatet er nu de laveste sukkerudnytter i mands minde. Fotos: Jørgen P. Jensen

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
10-10-2018 14:00
Efter de første to ugers sukkerroehøst tegner der sig rekordlave udbytter på typisk mellem 7 og 11 tons polsukker pr. hektar. – Man skal op på mindst 9 ton pr. hektar for ikke at få negativt DB II, lyder det fra VKST.
Sukkerroerne kan tilsyneladende også skrives på listen over afgrøder, som den historisk tørre sommer har presset ud i rekordlave udbytter. br /> - Jeg har aldrig oplevet eller hørt om så generelt lave udbytter, som dem vi oplever i disse uger, fortæller planteavlskonsulent Charlotte Hansen fra rådgivningsselskabet VKST.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next