bannerPos

L&F om Tast-selv-systemet: Få det nu fikset!

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
13-03-2019 08:30
Områdedirektør Niels Peter Nørring fra Landbrug & Fødevarer er ikke imponeret over seneste melding fra Landbrugsstyrelsen om, at de værste fejl skulle være blevet rettet. Ifølge ham er systemet stadig meget tidskrævende, og landmanden hænger i sidste ende på regningen.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at vi igen i år står med et tast-selv-system, som ikke fungerer fra dag et, fortæller områdedirektør Niels Peter Nørring, som er godt træt over alle de problemer, der indtil nu har været med systemet.

Niels Peter Nørring anerkender, at Landbrugsstyrelsen har fået styr på en række af problemerne, som de selv meldte ud mandag.

- Men selv med de rettelser, som styrelsen siger, de har fået foretaget, tager det faktisk stadig lang tid at afslutte sagerne, når man sidder bag skærmen. I mange af sagerne har landmændene og konsulenterne været inde og registrere, men har ikke kunnet afslutte sagen, lyder det fra områdedirektøren, der fortsætter.

- Det tager tid og koster penge, og der er kun én til at betale det, og det er landmanden. Det er ikke på nogen måde holdbart, siger han.

Ifølge Niels Peter Nørring så er systemet meget komplekst, og der er stadig mange uklarheder.

- Mange af sagerne vil enten ikke kunne nå at blive kunne afsluttet, eller også skal de åbnes igen i den kommende tid.

- Det her skriger på, at styrelsen får lavet noget, der er langt enklere til næste år, så der ikke igen sker fejl efter fejl efter fejl. Et velafprøvet system der virker for landmændene og konsulenterne, afslutter Niels Peter Nørring.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer