bannerPos

L&F om Tast-selv-systemet: Få det nu fikset!

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
13-03-2019 08:30
Områdedirektør Niels Peter Nørring fra Landbrug & Fødevarer er ikke imponeret over seneste melding fra Landbrugsstyrelsen om, at de værste fejl skulle være blevet rettet. Ifølge ham er systemet stadig meget tidskrævende, og landmanden hænger i sidste ende på regningen.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at vi igen i år står med et tast-selv-system, som ikke fungerer fra dag et, fortæller områdedirektør Niels Peter Nørring, som er godt træt over alle de problemer, der indtil nu har været med systemet.

Niels Peter Nørring anerkender, at Landbrugsstyrelsen har fået styr på en række af problemerne, som de selv meldte ud mandag.

- Men selv med de rettelser, som styrelsen siger, de har fået foretaget, tager det faktisk stadig lang tid at afslutte sagerne, når man sidder bag skærmen. I mange af sagerne har landmændene og konsulenterne været inde og registrere, men har ikke kunnet afslutte sagen, lyder det fra områdedirektøren, der fortsætter.

- Det tager tid og koster penge, og der er kun én til at betale det, og det er landmanden. Det er ikke på nogen måde holdbart, siger han.

Ifølge Niels Peter Nørring så er systemet meget komplekst, og der er stadig mange uklarheder.

- Mange af sagerne vil enten ikke kunne nå at blive kunne afsluttet, eller også skal de åbnes igen i den kommende tid.

- Det her skriger på, at styrelsen får lavet noget, der er langt enklere til næste år, så der ikke igen sker fejl efter fejl efter fejl. Et velafprøvet system der virker for landmændene og konsulenterne, afslutter Niels Peter Nørring.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next