LandboSyd holder forsøgsmarkvandring

Den traditionsrige rundtur i forsøgsmarken i Årslev gennemføres onsdag 27. juni.

Hvilke sorter ser bedst ud i forsøgene i Årslev ved Aabenraa? Det kan alle interesserede blive klogere på, når planteavlsrådgiverne fra LandboSyd onsdag 27. juni viser rundt i forsøgsmarken.
De fortæller om de mange sorter i vinter- vårsæd, sorter i raps, typer af startgødning til vårsæd samt om svampebehandlinger i hvede og vårbyg.
Startgødningsforsøgene i vårbyg er vigtige, og LandboSyd har brugt forskellige tildelingsmetoder for at komme frem til resultaterne, som kan ses på dagen, fortæller planteavlsrådgiver Karin Tychsen.
På rundvisningerne kan planteavlere i forsøgene med egne øjne se, hvilke muligheder de har til næste sæson.  Arrangementet afvikles 27. juni klokken 19.30, og det sker på forsøgsmarken i Årslev et stykke vest for motorvejsbroen, og lige nord for vejen mellem Aabenraa og Hjordkær.
Planteavlsrådgivere fra LandboSyd, som viser rundt i forsøgene, er Jette Erichsen, Mogens Munk, Morten Steg og Karin Tychsen. Traditionen tro byder LandboSyd som afslutning på ringriderpølser, øl og vand. Arrangementet er gratis – man møder bare op.
 

Læs også