bannerPos

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der gerne ville have haft kørt gylle ud, har regnen endnu ikke været en hindring for vinterarbejdet. En uges tørvejr vil gøre markerne farbare igen. Foto: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
19-02-2020 21:04
Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.

Hos Venslev Maskinstation, der ligger nær Skibby i Nordvestsjælland, og drives af far og søn, Erik og Jeppe Olsen, har regnen endnu ikke haft indflydelse på markarbejdet.

- Senest har vi været ude at pløje nogle markeder for et par uger siden, og så har vi været ude at pløje nogle marker for omring tre uger siden, fortæller Erik Olsen, mens vi sidder samlet om bordet i spisekøkkenet.

Han selv, sønnen Jeppe og den ene af de to faste mænd, Mads Dahl, er hjemme på stedet i dag og den anden faste mand, Daniel Pedersen, er på opgave.

Forløbet uden problemer

Maskinstationen har ikke oplevet de store problemer med nedbør, som man har set andre steder i landet denne sæson.

- Vi har været ude at så cirka 500 hektar vintersæd, og det er alt sammen blevet sprøjtet og står pænt, fortæller Jeppe Olsen.

- Vi kan ikke køre lige i øjeblikket, men hvis det holder tørvejr bare en uges tid, ser det ikke værre ud, end så mange andre år.

Heldig beliggenhed

De fortæller, at beliggenheden i området med fjorde på begge sider, giver et mildt klima og betyder, at der ofte er tørvejr hos dem, når det regner andre steder. Men generelt har vejret ikke givet anledning til de store problemer i området.

- Der er ingen tvivl om, at de er langt hårdere ramt i Jylland, er de enige om.

Indtil videre er der ingen panik i Venslev, og tiden bruges på at gøre maskinparken klar til den kommende sæson.

majbritt@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 60 40

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next