Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.

Hos Venslev Maskinstation, der ligger nær Skibby i Nordvestsjælland, og drives af far og søn, Erik og Jeppe Olsen, har regnen endnu ikke haft indflydelse på markarbejdet.

- Senest har vi været ude at pløje nogle markeder for et par uger siden, og så har vi været ude at pløje nogle marker for omring tre uger siden, fortæller Erik Olsen, mens vi sidder samlet om bordet i spisekøkkenet.

Han selv, sønnen Jeppe og den ene af de to faste mænd, Mads Dahl, er hjemme på stedet i dag og den anden faste mand, Daniel Pedersen, er på opgave.

Forløbet uden problemer

Maskinstationen har ikke oplevet de store problemer med nedbør, som man har set andre steder i landet denne sæson.

- Vi har været ude at så cirka 500 hektar vintersæd, og det er alt sammen blevet sprøjtet og står pænt, fortæller Jeppe Olsen.

- Vi kan ikke køre lige i øjeblikket, men hvis det holder tørvejr bare en uges tid, ser det ikke værre ud, end så mange andre år.

Heldig beliggenhed

De fortæller, at beliggenheden i området med fjorde på begge sider, giver et mildt klima og betyder, at der ofte er tørvejr hos dem, når det regner andre steder. Men generelt har vejret ikke givet anledning til de store problemer i området.

- Der er ingen tvivl om, at de er langt hårdere ramt i Jylland, er de enige om.

Indtil videre er der ingen panik i Venslev, og tiden bruges på at gøre maskinparken klar til den kommende sæson.

majbritt@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 60 40

Læs også