bannerPos

Ny modtageplads i Høng

Når høsten af raps går i gang om små to måneder, står der en ny modtageplads klar i det vestsjællandske.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
30-05-2020 09:53
DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.

HØSTFORBEREDELSE Inden høsten af raps går i gang om små to måneder, lover rapstrader hos DLF, Jens G. Larsen, at den nye modtageplads nær Høng på Vestsjælland står klar.

- Vi får modtageplads på Svanemosegaard, der blot ligger 4-5 kilometer væk fra den tidligere benyttede plads på Gangergaarden, fortæller han.

I første omgang koncentrerer DLF sig om at få modtagepladsen lavet færdig og vil i denne sæson køre den aflæssede raps videre på eksternt lager. Fra næste sæson vil også lagerpladsen være på Svanemosegaard.

Plan

- Vi bliver klar i løbet af juni måned med ny vægt og det setup, der skal til for, at det er nemt for landmændene af læsse af. Gennem vinteren gør vi en ældre kostald klar med nye gulve og sider, så vi fra næste sæson kan benytte den som lager.

- Der bliver altså både lager og aftipningsplads på Svanemosegaarden, siger Jens G. Larsen.

henriette@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 21 97 57

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next