bannerPos

Nye regler for import af planter og planteprodukter

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
12-08-2019 14:49
Den 1. september 2019 træder der nye importbestemmelser i kraft. De ændrede regler omfatter blandt andet nye importkrav til frugt og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner.

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

De ændrede regler skyldes blandt andet, at der indføres strammere regler til import af jord og voksemedier samt at flere nye karantæneskadegørere føjes til listen over EU karantæneskadegørere. Dette gælder for Aromia bungii (rødhalsbuk), Neoleucinodes elegantalis (spraglet tomathalvmøl), Oemona hirta (new Zealandsk citrusbuk), Geosmithia morbida (valnødgrentørre), Pityophthorus juglandis (valnødkvistbille) og Fusarium circinatum.

Nye regler for import af planter og frø fra lande uden for EU

De nye regler gælder for dig, der importerer planter og planteprodukter samt jord, voksemedier og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner mv. fra lande uden for EU. Reglerne retter sig mod levende planter og planteprodukter samt jord og voksemedier og visse brugte maskiner og køretøjer. De nye krav indebærer blandt andet, at en række nye produkttyper fremover skal ledsages af et plantesundhedscertifikat ved import samt at forsendelserne skal anmeldes til og importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen.

Øger presningsgraden med 22 procent

New Holland har en ny storballepresser med på Agritechnica-standen, BigBaler 1290 High Density, som opnåede en sølvmedalje.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

JCB læsser nyheder op på Agritechnica

Opgraderinger, nyheder, simulatorer. Der er masser af interessante ting på JCBs stand på Agritechnica. Dennis Faurby, markedschef hos Nicolaisen & Larsen, viser frem.

Rotorklipper bliver væsentlig kraftigere

Spearhead forhandles i dag af de seks Danish Agro maskinforretninger i Danmark. På Agritechnica blev en ny Multicut 630 rotorklipper lanceret.

Sølvmedalje giver GreenTec-opfindelse enorm opmærksomhed

For 12 år siden hentede Kolding-firmaet hæder i Hannover. Nu gentager historien sig, mens kunder strømmer til standen. Det samme gør ordrerne.

Kartoffeloptager klar til marken

Den to-rækkede optager Grimme EVO 280 med otte tons tank er nu i fuld produktion.
Side 1 af 1690 (33784 artikler)Prev1234567168816891690Next