bannerPos

Nye regler for import af planter og planteprodukter

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

Per Jørgensen

CEO og Journalist
12-08-2019 14:49
Den 1. september 2019 træder der nye importbestemmelser i kraft. De ændrede regler omfatter blandt andet nye importkrav til frugt og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner.

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

De ændrede regler skyldes blandt andet, at der indføres strammere regler til import af jord og voksemedier samt at flere nye karantæneskadegørere føjes til listen over EU karantæneskadegørere. Dette gælder for Aromia bungii (rødhalsbuk), Neoleucinodes elegantalis (spraglet tomathalvmøl), Oemona hirta (new Zealandsk citrusbuk), Geosmithia morbida (valnødgrentørre), Pityophthorus juglandis (valnødkvistbille) og Fusarium circinatum.

Nye regler for import af planter og frø fra lande uden for EU

De nye regler gælder for dig, der importerer planter og planteprodukter samt jord, voksemedier og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner mv. fra lande uden for EU. Reglerne retter sig mod levende planter og planteprodukter samt jord og voksemedier og visse brugte maskiner og køretøjer. De nye krav indebærer blandt andet, at en række nye produkttyper fremover skal ledsages af et plantesundhedscertifikat ved import samt at forsendelserne skal anmeldes til og importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen.

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next