bannerPos

Efterlysning: Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Agricenter Danmark og Dyrkerforeningen ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til kampagnen 2020. Foto: Henrik Sieben

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
10-09-2019 10:28
Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar og genåbner tegning af kontrakter.

- Kontrakttegning til 2020 blev afsluttet i weekenden for en uge side, og vi har opnået en god stigning i den tegnede mængde, men vi kan godt bruge 2.000 hektar mere. Sådan lyder det fra Bo J. M. Secher fra Agricenter Danmark her et par dage efter, at kontrakttegningen blev sluttet.

Agricenter Danmark har, efter at kontrakttegningen blev afsluttet, efterfølgende evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen og parterne er blevet enige om, at man vil forsøge at øge det tegnede areal.

- I forhold til målsætningen kan vi bruge 2.000 hektar mere. Vi har derfor besluttet at genåbne tegningen med en opfordring til vores dyrkere om at se markplanen igennem en gang til med henblik på, om der er en mark mere som kunne være egnet til sukkerroer.

I den forbindelse fastslår Bo JM Secher, at roerne aktuelt står godt i konkurrence med andre afgrøder, og at roerne samtidig er den afgrøde, som har de mest stabile udbytter.

- E-contracting kan ikke åbnes igen, men har man en mark mere til sukkerroer, er man velkommen til at kontakte Agricentret. Der vil ikke blive ændret i de kontraktvilkår, vi kan tilbyde, lyder det afsluttende fra Bo J. M. Secher.

henrik@landbrugoest.dk
tlf. 61 20 67 42

Ny model med sælgerpantebreve er godt nyt for unge landmænd

Det bliver lettere at etablere sig som selvstændig, når man kan finde finansiering i egne rækker, vurderer Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Hun roser regeringens model, som gør det muligt at udstede sælgerpantebreve og udskyde en del af skatten.

Kære minister, genovervej Kalø

I en tid med stor fokus på arealanvendelse vil vi bede miljøministeren om at genoverveje et ophør af landbrugsdriften på Kalø Gods, som er noget af Djurslands bedste og dermed mest værdifulde landbrugsjord.

Sådan rykker du bundlinjen

Arbejd med dig selv og din adfærd, hvis du vil skabe rammerne for en bedre bundlinje, lød et af budskaberne på en økonomikonference.

Tidlig såning bliver gjort mere attraktivt som alternativt virkemiddel

Efter længere tids pres så bliver omregningsfaktoren for tidlig såning af vinterafgrøder ændret. Tidlig såning af to hektar kan fremover erstatte en hektar efterafgrøder.

Conservation agriculture øger biodiversiteten

Forsøg viser, at dyrkning efter principperne i conservation agriculture (CA) betyder større andel af insekter i markerne, end hvis jorden pløjes eller harves.
Side 1 af 1721 (34405 artikler)Prev1234567171917201721Next