Paradokser i planteavlen

Spinatfrø må ikke bejdses, men kakaoflis – der indeholder store mængder for insekter giftigt koffein – må gerne sælges til haveejere, men ikke anvendes i landbruget. Det undrer planteavlskonsulent Søren Holmgren, som orienterede planteavlere på Stevns.

Med den smukke, varmtgule Store Magleby Kirke på Stevns som baggrund mødte 70 planteavlere op til Østdansk Landboforenings markvandring onsdag aften med fokus på specialafgrøder. Spinaten var kommet godt fra start hos Hans Ingemann på Stevns. Den nyspirede spinat blev kigget efter og kommenteret ved markvandringen i Østdansk Landboforening. Det forventes at denne spinatmark skal sprøjtes fire gange mod svampe og fire gange mod skadedyr, hvor især lus regnes som den store risikofaktor, hvis der ikke sprøjtes.
Med den smukke, varmtgule Store Magleby Kirke på Stevns som baggrund i øst, en langsomt synkende sol mod vest, og vel vidende, at mange var draget af på bukkejagtens første dag, mødte 70 planteavlere op til Østdansk Landboforenings markvandring med fokus

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også