Pilotprojekt kan føre til enklere regler

Nyt pilotprojekt skal undersøge, om de mange regelsæt om efterafgrøder kan erstattes af et mere enkelt krav om biomasse målt ved en NDVI-værdi. Både Landbrugsstyrelsen, Seges og forskerne håber på interesserede landmænd, der kan se fordelen i at være med til muligvis at ændre systemet i en mere forenklet retning.

Chefkonsulent Leif Knudsen, Seges har siddet med ved de indledende møder og beslutninger omkring pilotprojektet og kalder det »det muliges kunst«. - Vi ville gerne have haft endnu friere tøjler i projektet, men når både lovgivning og faglighed skal forenes, er det det her, vi er endt på som en begyndelse, siger han. Cirka 20 landmænd og konsulenter var mødt op, da Landbrugsstyrelsen tirsdag havde inviteret til informationsmøde hos Velas i Vissenbjerg. Nanna Hellum Kristensen, konsulent hos Seges, vurderer, at projektet er mest interessant for plante- og svineejendomme, da kvægejendommenes andel af græs er for stor i forhold til målgruppen.

Om det bliver muligt at finde ti landbrug, der ønsker at være del i Landbrugsstyrelsen pilotprojekt om biomasse og efterafgrøder kan efter et informationsmøde tirsdag i Vissenbjerg være usikkert – i hvert fald, hvis der skal bedømmes ud fra stemningen i lokalet, da biolog hos Landbrugsstyrelsen Philip Brask Madsen havde givet en introduktion til pilotprojektordningen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også