bannerPos

Rene marker uden at røre dem med en finger

Ib Hjorth er 178,5 centimeter høj og bedyrer, at han hverken står på tæer eller synker ned i knæene inde i sin rugmark. Sorten er Dukato og dyrkes til brødrug.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
20-06-2019 13:49
Det viste sig at være en god ukrudtsstrategi at sidde på hænderne fremfor at køre rundt i vårbygmarkerne med en ukrudtsstrigle.

Der er mindst to afgørende og vigtige driftsledelsesmæssige beslutninger, Ib Hjorth allerede nu tager med sig til næste vækstsæson.

- Jeg tror på, at vi har fået en god virkning af at placere Øgro-gødning i forbindelse med såning af al vårbyggen. Dels kommer planterne godt og hurtigt fra start, og dernæst dækker de også hurtigere af for ukrudtet, mener han.

Med overbevisning i stemmen, og forventni

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next