bannerPos

Sprøjtearbejdet er lidt forsinket flere steder

- Det er bestemt høje tid at få foretaget de sidste græsukrudtssprøjtninger i vintersæden, understreger konsulent Klaus Jakobsen, Bayer.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
15-04-2019 21:00
Det kolde og blæsende vejr har flere steder forsinket arbejdet med at nå påtrængende ukrudtssprøjtninger. – Men primært har mange prioriteret at få klaret såning og skubbet sprøjtningerne, siger Klaus Jakobsen.

Det har været usædvanlig koldt med nattefrost her i april. Flere konsulenter har advaret mod både sprøjtning og gødskning på de kuldestressede afgrøder.

- Det er primært inde i landet, at kulden har været begrænsende for sprøjtningerne. Ude i kystområderne har det været mildere, og her er det mere blæsten, der har vanskeliggjort sprøjtning, påpeger Klaus Jacobsen.

Han har netop talt med sjællandske landmænd, der endnu ikke har sprøjtet for græsukrudt i vintersæden.

- Det er bestemt høje tid at få foretaget disse sprøjtninger. Men man har prioriteret at så højværdiafgrøder frem for at sprøjte flere steder.

- Så nu er man kommet bagud med sprøjtning, og især for græsukrudtsmidler er det vigtigt ikke at komme for sent – som det er på nuværende tidspunkt.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next