bannerPos

Sprøjtearbejdet er lidt forsinket flere steder

- Det er bestemt høje tid at få foretaget de sidste græsukrudtssprøjtninger i vintersæden, understreger konsulent Klaus Jakobsen, Bayer.

Jørgen P. Jensen

15-04-2019 21:00
Det kolde og blæsende vejr har flere steder forsinket arbejdet med at nå påtrængende ukrudtssprøjtninger. – Men primært har mange prioriteret at få klaret såning og skubbet sprøjtningerne, siger Klaus Jakobsen.

Det har været usædvanlig koldt med nattefrost her i april. Flere konsulenter har advaret mod både sprøjtning og gødskning på de kuldestressede afgrøder.

- Det er primært inde i landet, at kulden har været begrænsende for sprøjtningerne. Ude i kystområderne har det været mildere, og her er det mere blæsten, der har vanskeliggjort sprøjtning, påpeger Klaus Jacobsen.

Han har netop talt med sjællandske landmænd, der endnu ikke har sprøjtet for græsukrudt i vintersæden.

- Det er bestemt høje tid at få foretaget disse sprøjtninger. Men man har prioriteret at så højværdiafgrøder frem for at sprøjte flere steder.

- Så nu er man kommet bagud med sprøjtning, og især for græsukrudtsmidler er det vigtigt ikke at komme for sent – som det er på nuværende tidspunkt.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next