bannerPos

Stor udskiftning af pesticider i de nærmeste år

Knap 100 planteavlere deltog i ét af vintersæsonens sidste planteværnsmøder i AgroPro-gruppen i Kirke Hyllinge i går.

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
09-03-2019 17:04
Sæsonens planteværnsmøder er ved at slutte og i går holdt den sjællandske AgroPro-gruppe ét af de sidste.

Behovet for planteværnsmøder vil stige kraftigt de næste par år, hvor EU forbyder en lang række centrale pesticider.

Tilsvarende er der mange nye midler klar fra firmaernes udviklingsafdelinger, hvilket også blev bekræftet ved det planteværnsmøde, som det sjællandske rådgivningsselskab AgroPro-gruppen i går afholdt for knap 100 planteavlere i Kirke Hyllinge.

Stort set alle af de syv kemifirmaer, der omtalte deres mest aktuelle produkter til 2019-sæsonen ved mødet, kunne berette om helt nye midler, der enten var godkendt af Miljøstyrelsen eller var på vej til at blive det.

Gamle midler kommer igen

En anden reaktion fra firmaerne på EU's igangværende udrensning af en lang række midler er at hente helt gamle planteværnmidler frem igen.

- Eksempelvis er vi meget forskellig stillet, om vi får lov at beholde phenmedipham-midlerne i roer – mest kendt som Betanal, lød det fra Michael Rose fra firmaet FMC.

- Forsvinder phenmedipham tænker vi at finde det gamle middel Venzar frem igen.

Desuden vil brugen af de gamle midler Nortron, Goltix og Safari blive intensiveret.

Skrap dansk godkendelse

Et meget lovende og virksomt svampemiddel, Elatus Era, klarede mod forventning ikke godkendelsen af den danske Miljøstyrelse.

- Grænsen for nedbrydning i jorden vægtes højt i Danmark og må ikke være længere end 180 dage. Elatus Era kom ud med 183 dage – altså kun 3 dage over grænsen, fortalte Henrik Ryberg fra Syngenta.

Elatus Era er godkendt i stort set alle andre EU-lande og har en effekt på niveau med Propulse.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer