bannerPos

Styrelse: - Vi har løst mange af fejlene med tast-selv

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
13-03-2019 09:30
Ifølge Landbrugsstyrelsen er der kommet rigtig mange fejlmeldinger retur fra frustrerede landmænd. Men styrelsens it-afdeling oplyser samtidig på hjemmesiden, at mange af fejlmeddelelserne kan undgås på forhånd, og samtidig skulle nogle af de største udfordringer være blevet løst i sidste uge, oplyser teamleder Jakob Møgelvang.

- Vi ved, at nogle landmænd og konsulenter oplever problemer med skemaet, fordi de kommer til at bruge skemaet forkert. Derfor sender vi også en vejledning ud, som guider landmænd og konsulenter uden om disse faldgruber, fortæller Jakob Møgelvang, der er teamleder i enheden for Miljø & Biodiversitet i Miljø- og Fødevareministeriet.

Jakob Møgelvang oplyser dog, at han har stor forståelse for de mange frustrationer blandt landmænd og konsulenter.

- Vores IT-folk gør, hvad de kan for at rette fejl løbende, uden at forstyrre brugerne mere end højest nødvendigt. Jeg ved, at der har været store tekniske fejl i gødnings- og efterafgrødeskemaet i Tast selv, og det beklager jeg.

Derudover oplyser styrelsen, at mange af fejlene burde være løst nu.

- Vi fik heldigvis løst de største udfordringer i et servicevindue tirsdag den 5. marts. Desværre viser det sig, at der fortsat er tre mindre fejl i systemet, som gør, at der for en mindre gruppe bliver vist nogle forkerte datoer og forkerte beregninger, siger han og fortsætter:

- Vi arbejder selvfølgelig på at løse fejlene, men heldigvis er det ikke noget, der forhindrer landmænd og konsulenter i at melde efterafgrøder og gødning ind. De kan roligt udfylde skemaet. De rigtige beregninger kommer ud senere, og det bliver ikke nødvendigt at indsende skemaet igen.

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside lbst.dk/meddelelser kan du selv læse mere om, hvordan du måske kan undgå en række af fejlene.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next