bannerPos

Styrelse: - Vi har løst mange af fejlene med tast-selv

Foto: Colorbox

Alexander Dornwirth

Videojournalist
13-03-2019 09:30
Ifølge Landbrugsstyrelsen er der kommet rigtig mange fejlmeldinger retur fra frustrerede landmænd. Men styrelsens it-afdeling oplyser samtidig på hjemmesiden, at mange af fejlmeddelelserne kan undgås på forhånd, og samtidig skulle nogle af de største udfordringer være blevet løst i sidste uge, oplyser teamleder Jakob Møgelvang.

- Vi ved, at nogle landmænd og konsulenter oplever problemer med skemaet, fordi de kommer til at bruge skemaet forkert. Derfor sender vi også en vejledning ud, som guider landmænd og konsulenter uden om disse faldgruber, fortæller Jakob Møgelvang, der er teamleder i enheden for Miljø & Biodiversitet i Miljø- og Fødevareministeriet.

Jakob Møgelvang oplyser dog, at han har stor forståelse for de mange frustrationer blandt landmænd og konsulenter.

- Vores IT-folk gør, hvad de kan for at rette fejl løbende, uden at forstyrre brugerne mere end højest nødvendigt. Jeg ved, at der har været store tekniske fejl i gødnings- og efterafgrødeskemaet i Tast selv, og det beklager jeg.

Derudover oplyser styrelsen, at mange af fejlene burde være løst nu.

- Vi fik heldigvis løst de største udfordringer i et servicevindue tirsdag den 5. marts. Desværre viser det sig, at der fortsat er tre mindre fejl i systemet, som gør, at der for en mindre gruppe bliver vist nogle forkerte datoer og forkerte beregninger, siger han og fortsætter:

- Vi arbejder selvfølgelig på at løse fejlene, men heldigvis er det ikke noget, der forhindrer landmænd og konsulenter i at melde efterafgrøder og gødning ind. De kan roligt udfylde skemaet. De rigtige beregninger kommer ud senere, og det bliver ikke nødvendigt at indsende skemaet igen.

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside lbst.dk/meddelelser kan du selv læse mere om, hvordan du måske kan undgå en række af fejlene.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer