bannerPos

Vært for Hvede 2,0: Svenstrup & Giesegaard Landbrug vil afprøve gradueret gødning

Mathias Skotte har været driftsleder på driftsfællesskabet Svenstrup & Giesegaard i nu to år. - Begge har været ekstreme år, så nu glæder jeg mig til en normal vækstsæson, siger han med Giesegaards hovedbygning i baggrunden. Fotos: Jørgen P. Jensen

Jørgen P. Jensen

12-04-2019 11:09
Det midtsjællandske markbrugssamarbejde er kendt som et mønsterbrug indenfor fremavlskorn og frøgræs. - Nu vil vi godt vide mere om gradueret gødskning og lægger derfor areal til Hvede 2,0-projektet i år, fortæller driftsleder Mathias Skotte.

I øjeblikket driver driftsfællesskabet mellem de to midtsjællandske godser Svenstrup og Giesegaard omkring 2.500 hektar.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next