bannerPos

Vært for Hvede 2,0: Svenstrup & Giesegaard Landbrug vil afprøve gradueret gødning

Mathias Skotte har været driftsleder på driftsfællesskabet Svenstrup & Giesegaard i nu to år. - Begge har været ekstreme år, så nu glæder jeg mig til en normal vækstsæson, siger han med Giesegaards hovedbygning i baggrunden. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
12-04-2019 11:09
Det midtsjællandske markbrugssamarbejde er kendt som et mønsterbrug indenfor fremavlskorn og frøgræs. - Nu vil vi godt vide mere om gradueret gødskning og lægger derfor areal til Hvede 2,0-projektet i år, fortæller driftsleder Mathias Skotte.

I øjeblikket driver driftsfællesskabet mellem de to midtsjællandske godser Svenstrup og Giesegaard omkring 2.500 hektar.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next