bannerPos

Varme hveder er ikke nogen vittighed

Professor Carl-Otto Ottosen fra DCA i Årslev håber på, at hans projekt med hvede i 600 plantepotter kan være med til at gøre hveden mere modstandsdygtig overfor mere ekstremt vejr. Foto: Henning Andersen

Henning K. Andersen

19-09-2018 08:00
I fremtiden skal afgrøder kunne klare mere ekstremt vejr. Det er tankerne bag et nyt forskningsprojekt, der går ud på at gøre hvedeplanter mere robuste overfor klimaforandringerne.
På Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug under Aarhus Universitet i Årslev har professor Carl-Otto Ottosen og hans medhjælpere været i gang med at så hvede i 600 plantepotter. br /> Og hvad skal det så gøre godt for? Jo, såningen af hveden er et led i et forsøg, som universitetet i samarbejde med nordiske forædlere gennemfører for at kunne udpege de DNA-markører, der er i hveden, og som forædlingsindustrien kan bruge til at fremavle nye sorter.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next