Nyt bejdsemiddel mod insekter i majsudsæd

Med det nye bejdsemiddel, Artemide, tilbyder virksomheden Corteva et effektivt middel mod insekter i majsudsæd, der samtidig har vist sig at have en værdifuld sidegevinst ved også at kunne holde fugle væk fra de værdifulde majsfrø.

Foto: Colourbox

Insekter kan både koste på udbytte og økonomi, hvis de kaster sig over majsmarken. Hos virksomheden Corteva Agriscience tager man nu kampen op mod insekter i majsudsæd med et nyt produkt i Danmark – nemlig Corteva bejdsemidlet Artemide.

Artemide er et nyt insektmiddel til bejdsning af majsudsæd, der indeholder lambda-cyhalotrin som aktivstof.

- Artemide er effektivt mod smælderlarver og andre jordboende skadedyr. Smælderlarver er et af de største problemer i Danmark i forhold til majsudsæd. Det opstår typisk, når man vender en gammel græsmark til majsdyrkning, forklarer Lars Jørgen Pedersen, Seed Manager, Corteva Agriscience.

Supplement mod fugle

Lars Jørgen Pedersen understreger at Artemide er godkendt til og introduceres som et insekt-bejdsemiddel.

- Det er registreret som et insekt-bejdsemiddel, men det har vist sig at have en god sideeffekt mod fugle også, forklarer han.

Artemides sideeffekt mod fugle er blevet påvist i forbindelse med landsforsøgene ved Seges, hvor midlet i år har indgået og er blevet testet – og med yderst lovende og gode resultater.

Lars Jørgen Pedersen oplyser, at det nye bejdsemiddel har påvist effekt på linje med eller bedre end det velkendte middel Korit.

Artemide vil blive tilbudt til den kommende sæson.

Læs også