bannerPos

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Der er nu seks virksomheder med i samarbejdet om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler, bedre kendt som Easyconnect. Foto: BASF
26-10-2020 14:05

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Det stigende antal firmaer, der tilslutter sig easyconnect-systemet, er med til at øge antallet af produkter, der fremover leveres med easyconnect-låg og dermed med til at give landmændene et bredere udvalg af produkter.

- Den Europæiske plantebeskyttelsesindustri og brancheforeningen ECPA vedtog for nyligt et sæt ambitiøse forpligtelser for at støtte EUs nye Green Deal. Dette inkluderer et større ansvar og dermed beskyttelse af mennesker og miljø, forklarer Juan Sasturain, chef for Product Stewardship Strategies hos BASF Agricultural Solutions og nuværende formand for easyconnect CTS-pilot gruppe. 
Han fortsætter: 

- For yderligere at reducere sprøjteførernes eksponering ønsker den europæiske plantebeskyttelsesindustri at gøre CTS-teknologien tilgængelig for alle europæiske landmænd og sprøjteførere inden 2030. Med easyconnect er vi på rette spor for at nå dette mål.

Easyconnect-systemet til Danmark i 2021

Easyconnect-systemet er en teknologi, som består af to komponenter: et unikt skruelåg – monteret på dunkene – og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem.

Teknologien gør det muligt både at overføre sprøjtemidler direkte fra deres originale beholdere til sprøjtetanken og til nøjagtigt at afmåle mængden af det kemiske stof, der overføres. Dette reducerer landmændenes eller sprøjteførernes eksponering og miljørisici ved stænk eller spild.

Easyconnect introduceres i Danmark og Holland allerede i 2021 fulgt af Frankrig, Tyskland og England i 2022. 

- Easyconnect er den sikreste og mest bekvemme måde for sprøjteføreren at fylde sprøjtetank på, og det er det, der har overbevist os om at deltage i pilotgruppen, lyder det fra Jacques Haverlant, chef for innovation og udvikling i Certis.

Easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er blevet testet på landbrug i udvalgte lande, herunder Danmark, siden 2015. Baseret på landmændenes feedback er systemet blevet forbedret løbende, hvilket har øget hastigheden af påfyldning sammenlignet med den almindeligt anvendte beholder. 

Der er tale om en åben teknologi, der er tilgængelig for alle interesserede firmaer. Alle producenter af plantebeskyttelsesmidler, udstyrsproducenter med flere, der er interesserede i at deltage i lanceringen af easyconnect, opfordres til at kontakte en af de seks virksomheder.

hka
 

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next