bannerPos

- Frækt af Gæmelke at nedgøre andre partier

- Den retorik bryder jeg mig ikke om, siger Jørn Dohrmann om Peter Gæmelkes formuleringer i et indlæg i avisen den 22. maj.

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
24-05-2019 09:30
Det er meget snævert kun at se på sit eget partis repræsentation, når det gælder om at tale landbrugets sag i Europa-Parlamentet, mener Jørn Dohrmann, DF.

- Det er skudt langt over målet og en fræk retorik at nedgøre alle andre, der arbejder for landbruget i europæisk sammenhæng.

Jørn Dohrmann, der har været medlem af Europa-Parlamentet for DF siden 2014 og med i landbrugsudvalget, reagerer på, at Peter Gæmelke i et indlæg i Effektivt Landbrug onsdag blandt andet skriver, at »Der har ikke været en dansk landmand som medlem i Europa-Parlamentet i 10 år«.

- Peter Gæmelke må have glemt, hvad der foregår, eller også har han kun Venstre-briller på, når han siger, at dansk landbrug ikke har været repræsenteret. Det er skudt langt over målet.

- Han er i sin gode ret til at anbefale Asger Christensen (Venstre-kandidat til EU, red.), men han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år, siger DF-politikeren.

Parti underordnet

Dohrmanns opfattelse er, at hans samarbejde med Peter Gæmelke, der er landmand og tidligere præsident for Landbrugsraadet, har været godt, så bemærkningen skuffer ham.

- Uanset hvem du vil kalde landmand – for ingen af os har tid til at være fuldtidslandmænd ved siden af, for så kunne vi ikke gøre en indsats i EU – så dækker det ikke, hvad der reelt er foregået i Bruxelles.

- Desværre udtaler han sig sikkert sådan udelukkende for at støtte Asger Christensen, siger Dohrmann og fortsætter:

- Når vi taler landbrugets sag, er det for mig lige meget, om det er en fra Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokratiet eller Enhedslisten – det vigtigste er, at landbrugets stemme er repræsenteret, at vi gør en indsats – og det har der været gjort.

Mange møder

DF’eren slår fast, at han har talt landbrugets sag, uanset om sagerne har været rejst af Bæredygtigt Landbrug eller af Gæmelkes gamle forening Landbrug & Fødevarer, som han siger.

- Han skal ikke nedgøre det arbejde, der er foregået gennem mange år

Jørn Dohrmann, afgående medlem af Europa-Parlamentet for DF

- Peter Gæmelke og jeg har mødtes mange gange. Han er også altid velkommen hos mig på Drenderupgaard, hvor han ikke er kommet for tit, og det er vel, fordi han er tilfreds med den linje, jeg har kørt.

Jørn Dohrmann blev valgt ind i Folketinget i 2001 for Dansk Folkeparti og valgt til Europa-Parlamentet fra 2014. Han genopstiller ikke.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next