Andelshavere og statsministeren er positive om bæredygtighed hos DC

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde ros til Danish Crown om koncernens ideer om bæredygtighed. Arkivfoto: Jacob Lund-Larsen.

Henning K. Andersen

20-09-2018 13:55
Danish Crown holdt onsdag konferencen MEAT2030, hvor målet var at få input til en mere bæredygtig fremtid for kød. Her blev hele værdikæden fra jord til bord sat i fokus, og stemningen blandt de deltagende andelshavere er positiv dagen derpå.

De førende tænkere indenfor bæredygtighed, og de helt store interessenter i landbruget var inviteret, da Danish Crown holdte konferencen MEAT2030 i København. Dagen bød på oplæg fra både landmænd, bæredygtighedseksperter og politikere, og det var med en positiv tilgang til kødets fremtid.

- Når det kommer til oplægsholderne, var der virkelig mange gode tanker, ideer og inputs. Noget af det, jeg var særligt glad for, var enigheden om, at kød også skal være at finde på middagstallerkenen i fremtiden. Vi skal have den plads på tallerkenen, så vi ikke bliver irrelevante i fremtiden, siger Jais Valeur og fortsætter:

- Selvom holdet af talere repræsenterede både vores egne landmænd, og folk der bakker op, om måden vi producerer på, så var der også et par af talerne og en del af gæsterne, der var knap så enige med os, men de har alligevel respekt for initiativet og bakker op om det, siger Jais Valeur.

Tættere på forbrugeren
Søren Søndergaard, der er andelshaver og repræsentantskabsmedlem i Danish Crown, var blandt oplægsholderne, og han fortalte tilhørerne om den lange historie bag dansk produktion af grise, og de mange skridt, som er taget for at blive mere bæredygtige. Han efterlyste dog, at kontakten med forbrugerne blev tættere.

- Jeg bliver nødt til at komme tættere på forbrugeren. De køber ofte produkter baseret på følelser, og det er svært for mig at lave en investering på min gård baseret på følelser og ikke fakta.

Han var glad for at kunne komme med landmands-vinklen på dagen.

- Min rolle var at komme med et oplæg fra stalden, og mine tanker var at holde det nede på jorden og fortælle om den udvikling, vores branche har været gennem og vores bevægelse mod bæredygtighed. Vi har flyttet os meget, og vi kommer til at flytte os i fremtiden.

Det gav en god samtale efter oplæggene.

- Der var mange gode drøftelser både med dem, som holder med os, og dem der ikke gør. Det var godt, at vi havde alle interessenter samlet og havde paraderne lidt nede.

Stærkt signal
Om eftermiddagen skulle deltagerne arbejde sammen og komme med ideer til den bæredygtige fremtid for kød. Ideerne skal nu samles og omsættes til konkrete løsninger for Danish Crown.

Også Kim Kjær Knudsen, andelshaver og repræsentantskabsmedlem, deltog på dagen, og han var positivt overrasket.

- Jeg havde læst de ting, som var sendt ud, og forventningen var nok, at det var lidt poppet, men jeg er godt nok positiv efter dagen. Det var ret genialt sat sammen, at få samarbejdspartnere, NGO’er og alle mulige andre til at arbejde for os for at finde mulige retninger for Danish Crown.

Han glæder sig til at se resultatet af dagens workshops.

- Det handler om at finde ud af, hvordan det ser ud om 12 år, men der var ingen, der kendte facit. Så der kommer et spændende arbejde med at samle tingene fra de workshops. Jeg følte, at der både var noget udbytte, men også en signalværdi, og signalværdien er måske det stærkeste.

Ros til Danish Crown

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var til stede, og han roste i sin tale Danish Crown for at tage initiativ til dagen.

- Der er behov for, at vi samarbejder på et hidtil uset niveau, for at løse klimakrisen. Vi kan simpelthen ikke fortsætte på denne måde, og der er behov for at ændre måden, vi spiser, lever og producerer på. Derfor er jeg meget glad for, at Danish Crown, der er en af verdens største kødproducenter, har valgt at afholde denne konference. Når man driver en virksomhed handler det ikke kun om at handle, det handler også om at lytte, som Danish Crown gør i dag, sagde Lars Løkke Rasmussen.
 

Efterspørgsel for afgrøder tilbage på sporet

21-02-2019 17:00:42

I sidste uge blev afgrødemarkedet så at sige taget på sengen, da det amerikanske landbrugsministerium fremlagde deres ugentlige eksporttal. Her var der tale om en negativ eksport af sojabønner, efter at Kina havde annulleret en række store ordrer på amerikanske sojaleverancer. I denne uge viser tallene at eksporten af sojabønner nu er tilbage på rette spor, ligesom eksporten er det for korn.


Arla Noter

21-02-2019 16:53:53

Spareprogram leverede langt flere millioner end ventet

21-02-2019 16:48:55

Arlas spareprogram Calcium leverede i 2018 omkostningsbesparelser på cirka 850 millioner kroner. Det er markant mere end ventet. Også øget salg af varemærkeprodukter spiller positivt ind på regnskabet.


Arlas bestyrelsesformand om kritik: - Vi er ikke dårligere end konkurrenterne

21-02-2019 16:46:27

Arlas bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard har intet imod, at nogle andelshavere offentligt rejser heftig kritik af både ham og resten af Arla-ledelsen. Han er dog ikke enig i, at Arla generelt klarer sig dårligere end konkurrenterne.


17 øre pr. kilo mælk sendt tilbage: - Det her er en »one-timer«

21-02-2019 16:44:51

Hele nettoresultatet for 2018 bliver som ventet sendt tilbage til Arlas andelshavere. Det betyder efterbetaling på 2,3 eurocent pr. kilo mælk – lidt over 17 øre – i gennemsnit til andelshaverne.


Landmænd opmærksomme på risiko for øget gaveafgift

21-02-2019 15:00:13

Socialdemokratiet lægger op til at ændre gaveafgiften, hvis partiet kommer til magten. Det har tilsyneladende fået lidt flere landmænd til at sætte gang i et generationsskifte.


Sønderjylland skal blomstre til Tour de France

21-02-2019 14:10:03

Sønderjylland skal vises frem fra sin allerbedste side, når Tour de France kommer til Danmark i 2021, mener Anders Andersen, direktør i Landbo Syd. Og det skal ske med blomster.


Jubilæum i Gribskov vandløbslaug: - Vi har nået meget på ti år

21-02-2019 14:00:25

Gribskov Vandløbslaug fylder ti år. Det markeres ved årets generalforsamling i aften.


Gårdråd virker i både modgang og medgang

21-02-2019 13:30:51

Et gårdråd kan være med til at løfte en landbrugsvirksomhed såvel i fremgang som i nød.


Du bør overveje at lave din virksomhed om til et selskab inden 30. juni

21-02-2019 13:30:50

Landmænd, der vil lave deres virksomhed om til et selskab, kan gøre det skattefrit frem til den 30. juni, fortæller chefrådgiver.


Underlaget afgør varmeudnyttelsen af varmelampen i hulen

21-02-2019 12:30:01

Seges Svineproduktion har testet forskellige underlag i pattegrisehulen. Undersøgelsen afslører blandt andet at grise på gummimåtter kun opvarmes af varmelampen, idet gummimåtten har en lav varmeledningsevne.


Vejstrid i Vejen har taget ny drejning

21-02-2019 11:13:00

Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet landmand Martin Lund Madsen medhold i en klage over Vejen Kommunes manglende screening af området omkring Skovgårdsvej.


Gefion og DLS deler overskuddet med medlemmerne

21-02-2019 11:00:40

Rådgivningsselskabet VKST, der er ejet af Gefion og DLS, kan præsentere et resultat på 3,7 mio. kr. for 2018, og derfor giver de to foreninger bag VKST nu en del af overskuddet fra rådgivningen videre til medlemmerne.


Nye LED-installationer til lave stalde, goldkøer og kødkvæg

21-02-2019 11:00:28

Som supplement til det nuværende 250 W LED-installationer introducerer Lely nu en ny 125 W. LED-installation med en maksimal lysstrøm på 18.000 lumen.


Årsmøde for sukkerroedyrkere

21-02-2019 10:30:30

Nu skal efterafgrøder nedmuldes

21-02-2019 10:00:32

Med det tidlige forår skal markerne ryddes for efterafgrøder ved første lejlighed. Det påpeger Seges for at give et par uger fra nedmuldningen til en eventuel tidlig såning kan begynde.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Høj komfort i smal traktor test

27-08-2018 00:00:13

Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed. Helt modsat er udviklingen med landbrugstraktorer, hvor førerkomforten ofte er en afgørende faktor, når kunderne køber ny traktor.


Side 1 af 1463 (29260 artikler)Prev1234567146114621463Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer