Andelshavere og statsministeren er positive om bæredygtighed hos DC

Henning K. Andersen 20-09-2018 13:55:32
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde ros til Danish Crown om koncernens ideer om bæredygtighed. Arkivfoto: Jacob Lund-Larsen.
Danish Crown holdt onsdag konferencen MEAT2030, hvor målet var at få input til en mere bæredygtig fremtid for kød. Her blev hele værdikæden fra jord til bord sat i fokus, og stemningen blandt de deltagende andelshavere er positiv dagen derpå.

De førende tænkere indenfor bæredygtighed, og de helt store interessenter i landbruget var inviteret, da Danish Crown holdte konferencen MEAT2030 i København. Dagen bød på oplæg fra både landmænd, bæredygtighedseksperter og politikere, og det var med en positiv tilgang til kødets fremtid.

- Når det kommer til oplægsholderne, var der virkelig mange gode tanker, ideer og inputs. Noget af det, jeg var særligt glad for, var enigheden om, at kød også skal være at finde på middagstallerkenen i fremtiden. Vi skal have den plads på tallerkenen, så vi ikke bliver irrelevante i fremtiden, siger Jais Valeur og fortsætter:

- Selvom holdet af talere repræsenterede både vores egne landmænd, og folk der bakker op, om måden vi producerer på, så var der også et par af talerne og en del af gæsterne, der var knap så enige med os, men de har alligevel respekt for initiativet og bakker op om det, siger Jais Valeur.

Tættere på forbrugeren
Søren Søndergaard, der er andelshaver og repræsentantskabsmedlem i Danish Crown, var blandt oplægsholderne, og han fortalte tilhørerne om den lange historie bag dansk produktion af grise, og de mange skridt, som er taget for at blive mere bæredygtige. Han efterlyste dog, at kontakten med forbrugerne blev tættere.

- Jeg bliver nødt til at komme tættere på forbrugeren. De køber ofte produkter baseret på følelser, og det er svært for mig at lave en investering på min gård baseret på følelser og ikke fakta.

Han var glad for at kunne komme med landmands-vinklen på dagen.

- Min rolle var at komme med et oplæg fra stalden, og mine tanker var at holde det nede på jorden og fortælle om den udvikling, vores branche har været gennem og vores bevægelse mod bæredygtighed. Vi har flyttet os meget, og vi kommer til at flytte os i fremtiden.

Det gav en god samtale efter oplæggene.

- Der var mange gode drøftelser både med dem, som holder med os, og dem der ikke gør. Det var godt, at vi havde alle interessenter samlet og havde paraderne lidt nede.

Stærkt signal
Om eftermiddagen skulle deltagerne arbejde sammen og komme med ideer til den bæredygtige fremtid for kød. Ideerne skal nu samles og omsættes til konkrete løsninger for Danish Crown.

Også Kim Kjær Knudsen, andelshaver og repræsentantskabsmedlem, deltog på dagen, og han var positivt overrasket.

- Jeg havde læst de ting, som var sendt ud, og forventningen var nok, at det var lidt poppet, men jeg er godt nok positiv efter dagen. Det var ret genialt sat sammen, at få samarbejdspartnere, NGO’er og alle mulige andre til at arbejde for os for at finde mulige retninger for Danish Crown.

Han glæder sig til at se resultatet af dagens workshops.

- Det handler om at finde ud af, hvordan det ser ud om 12 år, men der var ingen, der kendte facit. Så der kommer et spændende arbejde med at samle tingene fra de workshops. Jeg følte, at der både var noget udbytte, men også en signalværdi, og signalværdien er måske det stærkeste.

Ros til Danish Crown

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var til stede, og han roste i sin tale Danish Crown for at tage initiativ til dagen.

- Der er behov for, at vi samarbejder på et hidtil uset niveau, for at løse klimakrisen. Vi kan simpelthen ikke fortsætte på denne måde, og der er behov for at ændre måden, vi spiser, lever og producerer på. Derfor er jeg meget glad for, at Danish Crown, der er en af verdens største kødproducenter, har valgt at afholde denne konference. Når man driver en virksomhed handler det ikke kun om at handle, det handler også om at lytte, som Danish Crown gør i dag, sagde Lars Løkke Rasmussen.
 

Kogalskab fundet i Skotland

18-10-2018 14:16:25

Skotske myndigheder har fundet en ko død, som efterfølgende blev diagnostiseret med kogalskab.


Rapsjordlopperne truer nordjyderne

18-10-2018 13:28:01

Rapsjordlopper er en stadig stigende trussel i det nordjyske. An-greb ses ofte i marker med raps eller efterafgrøder som tidligere naboer. Det oplever Agri Nord Planteavl.


Danish Pig Genetics indgår samarbejde med Ornestation Mors

18-10-2018 11:47:37

Det danske avlsselskab, Danish Genetics, er kommet stærkt fra start og sætter nu ekstra skub under både vækststrategi og udvikling. Med et nyt, stærkt kommende KS samarbejde med Ornestation Mors ruster selskabet sig for alvor til at konkurrere på det danske marked og sætter nye standarder for sundhed og genetik inden for svineproduktion i Danmark.


Svineproducenterne betaler 30 millioner til vildsvinehegnet af egen lomme

18-10-2018 11:03:23

I forbindelse med budgettet for 2019 har Svineafgiftsfonden besluttet at overføre 30 millioner kroner til opførelsen af vildsvinehegnet.


Frygter papirbøvl hvis brexit ender uden aftale

18-10-2018 10:30:51

Tican og de danske svineproducenter kan få store udfordringer, hvis brexit ender uden en aftale. Australien og Japan kan blive dog nye markeder, vurderer Tican-direktør Ove Thejls.


Reglone kan måske gen-godkendes senere

18-10-2018 10:28:09

Det er muligt for firmaerne på et senere tidspunkt igen at søge om godkendelse, hvis der kan anvises sikre anvendelsesmetoder, der nedsætter risikoen for mennesker og fugle, oplyser Seges om det kommende Reglone-forbud.


Axelborg: Landbruget mangler praktikanter

18-10-2018 10:25:31

Der er mangel på elever og praktikanter i landbruget, og alle elever har en uddannelsesaftale, lyder det fra Landbrug & Fødevarer (L&F), der henviser til »Praktikpladsområdet 2017, Årsstatistik«.


Praktikordning er blevet politisk kampplads

18-10-2018 10:20:25

Ifølge Socialdemokratiet vil Venstre hjælpe vennerne i landbruget med noget billig arbejdskraft fra Østeuropa med ny praktikpladsaftale. Landbrug & Fødevarer afviser snak om social dumping og billig, udenlandsk arbejdskraft.


Salget af antibiotika i EU falder

18-10-2018 10:14:00

Et fald på mere end 20 procent i salget af veterinære antimikrobielle midler, som de kaldes, tilskrives vejledning, kampagner og landbrugets indsats. Nu skal lande med det største forbrug også med ned, er visionen i en ny rapport fra EU.


Dine pommes frites bliver kortere

18-10-2018 09:38:25

Årets tørre sommer har givet færre kartofler – og det smitter af på størrelsen af pommes frites


Jubilæumsmøde i landboforening

18-10-2018 09:00:51

Det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger markeres med et oplæg om kemikalier, drikkevand og fødevarer efter generalforsamlingen.


Protester udsætter ikke vildsvinehegnet

18-10-2018 09:00:48

Selvom flere organisationer har klaget over det planlagte vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse, vil det ikke udsætte projektet. Samtidig er et nyt møde på EU-plan på vej om problematikken.


Globale topledere skal diskutere løsninger på udfordringer på miljø- og fødevareområdet

18-10-2018 08:43:09

Fredag skydes P4G-topmødet i gang med deltagere fra 50 forskellige lande, herunder stats- og regeringschefer fra bl.a. Vietnam og Sydkorea. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er vært for to af topmødets tema-spor med fokus på løsninger på vandområdet og på fødevare- og landbrugsområdet.


Landbrugets fremtid til diskussion blandt landmænd

18-10-2018 07:00:55

Der bliver plads til at lufte visioner og frustrationer, når landmænd fra det midtjyske mødes for at tale om fremtiden for erhvervet.


Investeringer i landbruget steg i 2017

18-10-2018 07:00:45

Efter tre års fald steg investeringerne i landbruget i 2017 med 4 procent i faste priser, altså korrigeret for prisudviklingen. Investeringsniveauet er dog fortsat under niveauet i 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.


Konkurrence skal give færre døde køer

18-10-2018 07:00:43

Sydjysk dyrlægeteam og 27 landmænd vil reducere dødeligheden hos køerne til 3,5 procent.


Man kan lukkes ude af TastSelv

18-10-2018 07:00:39

Man kan få karantæne fra TastSelv, hvis Skat skønner, at der er risiko for, at man vil begå væsentlige fejl.


Ny prisstyrke til oliefrø

17-10-2018 15:46:16

De amerikanske oliemøller kører på fuldt tryk og der knuses sojabønner til mel og olie på livet løs. Det overrasker de fleste, og det store tempo, som de amerikanske oliemøller producerer med lige nu, er en prisstøttende faktor for hele oliekomplekset og herunder også støttende for prisen for europæisk rapsfrø.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1379 (27576 artikler)Prev1234567137713781379Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer