bannerPos

DN får ny direktør

Lars Midtiby bliver ny direktør for Danmarks Naturfredningsforening. Han afløser Søren Bojer Nielsen, der tidligere på året stoppede på posten.

Henning K. Andersen

12-06-2019 15:35
Lars Midtiby er nyansat direktør i Danmarks Naturfredningsforening. Han kommer fra en stilling som direktør i Danske Handicaporganisationer og er tidligere partisekretær i Socialdemokratiet.

Med ansættelsen får DN en ny direktør med stor organisatorisk og politisk erfaring, og som sammen med præsident Maria Reumert Gjerding vil udgøre foreningens daglige ledelse.

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding er begejstret for ansættelsen og ser frem til et tæt samarbejde med den nye direktør:

- Vi er utrolig glade for at kunne ansætte en direktør med så stor organisatorisk og politisk erfaring til at bistå mig og vores hovedbestyrelse med at udvikle Danmarks Naturfredningsforening som forening og interesseorganisation, siger hun og fortsætter:

- Den grønne dagsorden har aldrig stået stærkere. Og med ansættelsen af Lars Midtiby som ny direktør opruster vi, så vi i de kommende år kan blive endnu stærkere til at kæmpe for naturen og den grønne omstilling.

Et kæmpe privilegium
Lars Midtiby bliver som direktør øverste administrativ leder af Danmarks Naturfredningsforenings sekretariat på 65 ansætte og en omsætning på små 100 millioner. Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks ældste og største grønne forening med mere end 130.000 medlemmer og 95 lokalafdelinger.

Lars Midtiby glæder sig til at indtage direktørposten i Danmarks Naturfredningsforening:

- Vores generations største udfordring er at lykkes med den grønne omstilling i tide og få bremset naturens tilbagegang. Det er et kæmpe privilegium, at jeg nu får mulighed for at kaste al min energi ind i det arbejde som en del af Danmarks største grønne organisation. Vi har netop haft et folketingsvalg, hvor vælgernes dom var grøn. Nu er det afgørende, at det folkelige pres fastholdes, så de grønne meldinger fra valgkampen bliver omsat til konkret handlinger, der gør en forskel for naturen og klima.

Erfaren direktør skal spille en nøglerolle
Lars Midtiby kommer med erfaring som både partisekretær fra Danmarks største partiorganisation og direktør for Danske Handicaporganisationer, der som paraplyorganisation har organisereret foreninger med tilsammen 340.000 medlemmer.

Og netop Midtibys erfaring med medlemsdrevne organisationer og frivillighed giver ham et stærkt afsæt til at lykkedes i rollen som direktør i Danmarks Naturfredningsforening, mener Maria Reumert Gjerding.

- Vi er en af Danmarks største frivillige foreninger. Og vi har netop frivillighed og organisationsudvikling som en af de centrale strategiske indsatser i de kommende år, hvor vi som forening skal være langt bedre til at rumme og favne det spirende grønne engagement og give flere danskere mulighed for at handle og gøre en forskel for naturen og klimaet. Det kommer Lars til at få en nøglerolle i at realisere, siger Maria Gjerding.

 

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next