bannerPos

L&F: Et tiltrængt skub til erhvervsuddannelserne

Også i fremtiden bliver der brug for unge mennesker, der kan styre store landbrugsbedrifter. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

13-09-2018 10:48
Landbrug & Fødevarer roser regeringens udspil til et nyt erhvervsuddannelsessystem. Der er brug for flere faglærte unge i landbruget, lyder det.

Der skal også være nogle, der kan passe grise, høste korn og drive et landbrug i fremtiden. Derfor glæder Landbrug & Fødevarer sig over regeringens udspil om erhvervsuddannelserne.
 
- Erhvervsuddannelserne har desværre ikke et omdømme, der står mål med deres muligheder og bidrag til samfundet. Derfor er der brug for at rebrande uddannelserne, så de mange fantastiske muligheder, der findes, står klarere. Vi skal have markant flere unge til at vælge en landbrugsuddannelse, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer.
 
Hun glæder sig særligt over, at regeringen vil give elever i 7. - 9. klasse mulighed for at tage valgfag på erhvervsuddannelserne. Samtidig lægger man op til, at lærere fra erhvervsuddannelserne gennemfører undervisning og aktiviteter i folkeskolen.
 
- Det er meget positivt, hvis vi kan få knyttet erhvervsskoler og folkeskolen tættere sammen. Her håber jeg selvfølgelig, at landbrugsskolerne tænkes ind, så de unge kan få en fornemmelse af, hvilke fantastiske muligheder, der findes inden for vores erhverv med job lige fra mejerister til smede og elektrikere, siger Karen Hækkerup.
 
Fremtidens landbrug er digitalt
Samtidig bakker Landbrug & Fødevarer op om, at regeringen vil sikre midler til, at skolerne kan anskaffe sig moderne teknologisk udstyr til brug i undervisningen.
 
- Fremtidens landbrug og fødevareindustri er højteknologisk og kræver nye kompetencer. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi får uddannet vores unge i at kunne arbejde med selvkørende traktorer, droner og gps'er, siger Karen Hækkerup.
 
Regeringen vil også nedsætte et ekspertudvalg, der skal kigge på, hvordan 10. klasse kan erhvervsrettes, så flere vælger en erhvervsuddannelse. Det er også et forslag, som Landbrug & Fødevarer tidligere har været ude og slå et slag for.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer