L&F opfordrer landmænd til at lave nye vandløbs-høringssvar

I fredags sendte Miljøstyrelsen en revideret bekendtgørelse om vandløb i høring. Det sker som opfølgning på det arbejde, som blev lavet sidste år i vandrådene.

Lasse Ege Pedersen

05-12-2018 07:00
Kom ud og dokumentér, hvorfor du mener, at dit vandløb ikke hører hjemme i vandplanerne, lyder opfordringen fra Landbrug & Fødevarer, efter at Miljøstyrelsen har sendt en ny bekendtgørelse i høring.

For nylig kom det til stof skuffelse for mange i landbruget frem, at der kun bliver taget 1.000 kilometer vandløb ud af vandplanerne ovenpå den gennemgang, som vandrådene gennemførte igennem 2017.


Fra Landbrug & Fødevarer har man dog ikke opgivet håbet om at få flere af de små vandløb pillet ud. Organisationen mener, at måden man i Danmark har grebet arbejdet med vandløbene an på, er forkert. Man ser således blandt andet ikke på det reelle naturpotentiale og prioriterer slet ikke at bruge midler og ressourcer for at forbedre de vandløb, som har mest at byde på.

Det vandrådsarbejde som kørte sidste år var ifølge Landbrug & Fødevarer også for ustruktureret, og den lokale viden blev i det arbejde slet ikke inddraget nok.

Lige nu venter der dog en otte uger lang høring, hvor landmænd rundt om i landet igen får mulighed for at gøre opmærksom på det, hvis de har vandløb, som de ikke mener hører hjemme i vandplanerne.

Den reviderede bekendtgørelse, som Miljøstyrelsen har lavet som opfølgning på vandrådsarbejdet, er nemlig i fredags blevet sendt ud.

- Det, der er vigtigt, det er, at hver landmand nu går ud og ser på sine vandløb og får taget bestik af, hvordan det ser ud. Er der for eksempel vand i det hele året, eller hvordan ser det ud? Og så skal de få indgivet et reelt høringssvar, siger Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Han fortæller, at Landbrug & Fødevarer meget snart vil være klar med en guide til, hvordan man afgiver høringssvar.

- Det er meget vigtigt, at vi får givet høringssvar. Helst så mange som muligt. Hvis hver landmand kunne give et høringssvar, så ville det være helt perfekt, siger Thor Gunnar Kofoed, der fortæller, at han selv forsøger at få miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i tale om sagen.

 

Giver ingen mening

Han henviser til en opsigtsvækkende statistik:

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at Danmark har ti procent af alle vandløbs-vandforekomster i hele EU i vandplanssammenhæng – til trods for, at Danmark kun dækker mindre end en procent af det samlede areal.

- Det giver ingen mening, at vi har så mange vandløb med, og det skal høringssvarene også vise, siger han.

Han fortæller, at det jo også er værd at bemærke, at vandløb, som bliver pillet ud af vandplanerne, jo stadigvæk er beskyttet af vandløbsloven og i mange tilfælde er de også beskyttet af §3 i Miljøbeskyttelsesloven.

- Det er jo helt horribelt med de regler, vi har. Mange af de vandløb som er udpeget, er der ikke vand i. Der er ikke nogen fisk i. Det skal

vi have sikret nu, og også i forhold til den næste vandplanperiode, siger Thor Gunnar Kofoed.

 

Efterspørgsel for afgrøder tilbage på sporet

21-02-2019 17:00:42

I sidste uge blev afgrødemarkedet så at sige taget på sengen, da det amerikanske landbrugsministerium fremlagde deres ugentlige eksporttal. Her var der tale om en negativ eksport af sojabønner, efter at Kina havde annulleret en række store ordrer på amerikanske sojaleverancer. I denne uge viser tallene at eksporten af sojabønner nu er tilbage på rette spor, ligesom eksporten er det for korn.


Arla Noter

21-02-2019 16:53:53

Spareprogram leverede langt flere millioner end ventet

21-02-2019 16:48:55

Arlas spareprogram Calcium leverede i 2018 omkostningsbesparelser på cirka 850 millioner kroner. Det er markant mere end ventet. Også øget salg af varemærkeprodukter spiller positivt ind på regnskabet.


Arlas bestyrelsesformand om kritik: - Vi er ikke dårligere end konkurrenterne

21-02-2019 16:46:27

Arlas bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard har intet imod, at nogle andelshavere offentligt rejser heftig kritik af både ham og resten af Arla-ledelsen. Han er dog ikke enig i, at Arla generelt klarer sig dårligere end konkurrenterne.


17 øre pr. kilo mælk sendt tilbage: - Det her er en »one-timer«

21-02-2019 16:44:51

Hele nettoresultatet for 2018 bliver som ventet sendt tilbage til Arlas andelshavere. Det betyder efterbetaling på 2,3 eurocent pr. kilo mælk – lidt over 17 øre – i gennemsnit til andelshaverne.


Landmænd opmærksomme på risiko for øget gaveafgift

21-02-2019 15:00:13

Socialdemokratiet lægger op til at ændre gaveafgiften, hvis partiet kommer til magten. Det har tilsyneladende fået lidt flere landmænd til at sætte gang i et generationsskifte.


Sønderjylland skal blomstre til Tour de France

21-02-2019 14:10:03

Sønderjylland skal vises frem fra sin allerbedste side, når Tour de France kommer til Danmark i 2021, mener Anders Andersen, direktør i Landbo Syd. Og det skal ske med blomster.


Jubilæum i Gribskov vandløbslaug: - Vi har nået meget på ti år

21-02-2019 14:00:25

Gribskov Vandløbslaug fylder ti år. Det markeres ved årets generalforsamling i aften.


Gårdråd virker i både modgang og medgang

21-02-2019 13:30:51

Et gårdråd kan være med til at løfte en landbrugsvirksomhed såvel i fremgang som i nød.


Du bør overveje at lave din virksomhed om til et selskab inden 30. juni

21-02-2019 13:30:50

Landmænd, der vil lave deres virksomhed om til et selskab, kan gøre det skattefrit frem til den 30. juni, fortæller chefrådgiver.


Underlaget afgør varmeudnyttelsen af varmelampen i hulen

21-02-2019 12:30:01

Seges Svineproduktion har testet forskellige underlag i pattegrisehulen. Undersøgelsen afslører blandt andet at grise på gummimåtter kun opvarmes af varmelampen, idet gummimåtten har en lav varmeledningsevne.


Vejstrid i Vejen har taget ny drejning

21-02-2019 11:13:00

Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet landmand Martin Lund Madsen medhold i en klage over Vejen Kommunes manglende screening af området omkring Skovgårdsvej.


Gefion og DLS deler overskuddet med medlemmerne

21-02-2019 11:00:40

Rådgivningsselskabet VKST, der er ejet af Gefion og DLS, kan præsentere et resultat på 3,7 mio. kr. for 2018, og derfor giver de to foreninger bag VKST nu en del af overskuddet fra rådgivningen videre til medlemmerne.


Nye LED-installationer til lave stalde, goldkøer og kødkvæg

21-02-2019 11:00:28

Som supplement til det nuværende 250 W LED-installationer introducerer Lely nu en ny 125 W. LED-installation med en maksimal lysstrøm på 18.000 lumen.


Årsmøde for sukkerroedyrkere

21-02-2019 10:30:30

Nu skal efterafgrøder nedmuldes

21-02-2019 10:00:32

Med det tidlige forår skal markerne ryddes for efterafgrøder ved første lejlighed. Det påpeger Seges for at give et par uger fra nedmuldningen til en eventuel tidlig såning kan begynde.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Høj komfort i smal traktor test

27-08-2018 00:00:13

Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed. Helt modsat er udviklingen med landbrugstraktorer, hvor førerkomforten ofte er en afgørende faktor, når kunderne køber ny traktor.


Side 1 af 1463 (29260 artikler)Prev1234567146114621463Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer