bannerPos

Landbrugsstyrelsen er det forkerte sted at spare

- I alt vil mellem 60 og 70 medarbejdere i oktober få at vide, at man kan klare sig uden deres arbejdskraft. Men hvordan kan man tro, at det ikke vil få direkte konsekvenser for de landmænd, der er ekstremt afhængige af, at pengene falder til tiden, udtaler Jørn Dohrmann, DF, i forbindelse med spareplanerne i Landbrugsstyrelsen.

Per Jørgensen

Journalist
21-09-2018 13:05
Endnu længere sagsbehandlingstider og landmænd, der ikke får deres tilskud til tiden, kan blive konsekvensen af, at sparekniven nu snart svinges over Landbrugsstyrelsen.

- Ironisk nok kommer det også til at gå ud over en del af de medarbejdere, der faktisk blev flyttet ud til blandt andet Augustenborg for ikke så længe siden, siger medlem af Europa-Parlamentet for DF, Jørn Dohrmann.

- I alt vil mellem 60 og 70 medarbejdere i oktober få at vide, at man kan klare sig uden deres arbejdskraft. Men hvordan kan man tro, at det ikke vil få direkte konsekvenser for de landmænd, der er ekstremt afhængige af, at pengene falder til tiden?

- Har man ikke opdaget, at landbrugserhvervet i forvejen er ramt af et katastrofeår, danske embedsmænds strammerfortolkning af EU-lovgivning og dårlige konjunkturer? Mange landbrug kører i forvejen på pumperne, og hver en krone tæller. De har ikke råd til at vente i månedsvis på deres penge. Allerede nu har vi alt for lange sagsbehandlingstider, og jeg frygter virkelig, at denne tåbelige besparelse i sidste ende vil blive til en udgift for samfundet som helhed.

- Landbruget er primærerhverv i en lang kæde, der tilfører skattekroner og arbejdspladser. Det vil sige, besparelsen kan reelt komme til at ramme, slagteriarbejdere og andre i fødevarekæden og siden tømrere, elektrikere, med flere. Vel at mærke ofte i områder, der ligger i Danmarks yderområder.

- Tilsvarende lange sagsbehandlingstider har vi allerede i eksempelvis Natur- og Miljøklagenævnet, hvor begrebet ”den gennemsnitlige sagsbehandlingstid” dækker over behandlingstider fra nogle måneder og op til syv år eller mere.

- Jeg håber derfor, at man vil genoverveje, hvordan man kan sikre, at sagsbehandlingen ikke bliver længere på grund af denne rammebesparelse. Det’ en ommer det her, slutter Jørn Dohrmann.

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next