bannerPos

Tak for visionen, Landbrug & Fødevarer

Mogens Dall glæder sig over landbrugets klimainitiativer, men minder om, at der også skal penge ind på kassekreditten.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
15-03-2019 21:00
LandboSyd bifalder, at Landbrug & Fødevarer arbejder for en klimaneutral fødevaresektor i 2050 og understreger landbrugets store indsats på energiområdet.

Efter Danish Crown og Arla Foods kommer nu også Landbrug & Fødevarer med et klimaudspil og en ambition om, at fødevaresektoren skal være klimaneutral i 2050.

Det glæder formand for LandboSyd, Mogens Dall:

- Landbruget har taget store skridt fremad i de senere dage med udmeldinger om bæredygtighed, og det vækker glæde herude. Erhvervet er på forkant i den politiske debat og i medierne – tak for det – og desuden er L&F i øjenhøjde med medlemmerne.

- På et medlemsmøde i LandboSyd efterspurgte ikke mindst yngre landmænd, at landbruget ser fremad, har konkrete mål for fremtidens landbrug og ikke mindst beskæftiger sigt med forholdet til det øvrige samfund samt tager initiativer, og det er sket nu, siger Mogens Dall.

 

Større kredit

Han mener, at landbruget bør krediteres for en langt større indsats, end erhvervet er blevet hidtil:

- Vi hører igen og igen, at landbruget stør for 20 procent af udledningen af klimagasser, men her tager man slet ikke højde for, at landbruget gennem mange år og i stigende grad gør en kæmpestor indsats som leverandør til energiproduktion. Mange landmænd har vindmøller og solceller samt leverer til produktion af biogas. Dertil kommer raps til biodiesel og halm og flis til varmeværker. Hele denne store indsats krediteres energisektoren, men det er landbruget, som leverer råvarerne, siger Mogens Dall.

- Landbruget vil i fremtiden i stigende grad være med til at finde løsninger og føre dem ud i livet, og i forbindelse med energi bliver erhvervet en nøglespiller. Men hvad hjælper det, hvis vi ikke får noget på kassekreditten i den forbindelse, spørger Mogens Dall.

l-l

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer