bannerPos

Privat kvægrådgivning hele vejen rundt om bedriften

John Ankersen

Journalist
11-10-2018 07:00
Med sin virksomhed Optimal Kvægrådgivning tilbyder Olaf Petersen, med base i Ulfborg i Vestjylland, kvægbrugere i hele Jylland uvildig rådgivning omkring alt fra foder, sundhed til økonomi
Kvægbrugeren og bedriften er i centrum, og det gælder om at se rådgivning som en helhed. Olaf Petersen i Ulfborg tilbyder privat uvildig kvægrådgivning med sit eget rådgivningsfirma Optimal Kvægrådgivning, som han startede op for 17 år siden.
Olaf Petersen har en baggrund inden for foderstofbranchen, og det var hér at frøet blev sået til idéen om at blive selvstændig rådgiver.
-  Jeg har en baggrund som sælger i foderstofbranchen. I midten af 1990érne begyndte jeg så at lave foderplaner til især de mange hollandske landmænd i Jylland, og solgte kraftfoder til dem fra et danske firma, husker Olaf Petersen, inden han tog springet og blev selvstændig.
I dag rådgiver han både danske og hollandske landmænd i hele Jylland – en stor andel af kunderne er faktisk stadig hollænderne, som har holdt fast i Olaf Petersen som rådgiver gennem  årene.
 

Allround rådgivning

Foderplaner, foderoptimering, sundhed og ikke mindst bedriftsøkonomi.
Olaf Petersen kommer hele vejen rundt hos de mælkeproducenter han er rådgiver for. Selve rådgivningen foregår via faste aftaler mellem Optimal Kvægrådgivning og kunden.
Rådgivningen forgår typisk gennem en fast besøgsturnus til en fast pris, hvor typisk er inkluderet fire besøg. Her gennemgår man besætningen og vurderer foder og foderbudget. Derudover indeholder aftalen også foderplaner i DMS, telefonrådgivning, vurdering af regnskabet på kvægfaglig præmisser, udskrifter fra DMS og besætningsprognoser.
-  Fordelen er at jeg er godt inde i hele bedriften. Man behøver ikke starte med Adam og Eva, når landmanden ringer til mig, forklarer Olaf Petersen, der også er godt inde i mange af sine kunders regnskaber, hvor han reelt også fungerer som sparringspartner angående økonomi og strategi.
 

Fokus på likviditet

Det med økonomien bliver stadig vigtigere – ikke mindst i takt med et stadig hårdere mælkemarked og den generelt pressede økonomi i landbruget.
Lige nu mener Olaf Petersen især det handler om én bestemt ting inden for kvægbruget – nemlig likviditet.
-  Det kommer til at handle om likviditet i 2019, konstaterer Olaf Petersen, der er klar med svaret: - Mere mælk som produceres så billig som muligt!
Se mere om Optimal Kvægfodring på www.optimalko.dk.
 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next