Årsmøde for jordbrugets uddannelser

Torsdag og fredag er der årsmøde for jordbrugets uddannelser på Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe. Fotos: Tenna Bang

Forstander Jacob Autzen bød torsdag velkommen til årsmødet for jordbrugets uddannelser på Nordjyllands Landbrugsskole.

Formanden for de danske landbrugsskoler, Lene Jacobsenen, indledte sin åbningstale med at se på alle de positive ting, som lærere og uddannelsesinstitutioner har lært med corona. At undervise på nye måder, at forny sig, gå nye veje, lade sig inspirere og gøre noget, man ikke selv havde tænkt.

Hun slog også et slag for, at årets tema om bæredygtighed er noget, som alle i salen skal tage til.

- Årets tema bæredygtighed kommer til at få stor bevågenhed, hvis vi ikke selv gør det, så får vi at vide udefra, at det skal vi gøre noget ved. Det gælder både os, der underviser, os der driver skole og vores erhverv. Og alt det skal vores elever ud at arbejde og navigere i, og derfor er det vores forpligtigelse at gøre rigtig meget ved det her, lød det.

Lene Jacobsen blev efterfulgt af Jan Nymark Thaysen (V), som foruden at være rådmand i skoleforvaltningen i Aalborg Kommune også er landmand og arbejdsgiver.

- Nu er det ikke for at ødelægge den gode stemning, men vi kommer ikke udenom, at verden står overfor store udfordringer. Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, som bliver rigere og rigere, hvilket tærer på ressourcerne. Således havde vi allerede i år den 29. juli opbrugt de ressourcer, som jorden kan skabe årligt, og det synes jeg i den grad giver grund til bekymring. Derfor er jeres tema i år, bæredygtighed, noget, der er enorm vigtigt at gribe fat i, lød det fra Jan Nymark Thaysen.

Han mener, at landbruget allerede har taget et kæmpe ansvar og er førende både indenfor miljø og bæredygtighed, samtidig med at fødevaresikkerheden og sporbarheden er i top.

- Den position tænker jeg ikke, der er mange lande, der kan udfordre, så længe vi ellers formår at blive ved med at udvikle os, men det kræver en fælles indsats, og det kræver det, som vi er her for, nemlig at klæde vores børn og unge på til at stå overfor en fremtid, som ingen af os kender til fulde, sagde rådmanden.

Læs også