bannerPos

10 millioner til privat urørt skov

Udpegningen af privat urørt skov skal være omkostningseffektiv, og målrettes derfor skove med tilstedeværelse af, eller potentiale for, store naturværdier.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
13-04-2019 13:16

Miljøstyrelsen åbner for ansøgninger om tilskud til privat urørt skov i perioden her pr. 1. maj. Ordningen kan søges til 1. juli. Der er afsat i alt 10 millioner kroner til ansøgningsrunden i år.

Tilskud til privat urørt skov er en del af aftalen om Naturpakken. Projekterne finansieres af nationale midler fra Miljø- og Fødevareministeriet. Der er én årlig ansøgningsrunde, som altså i år åbner her til maj.

Formålet med udlæggelsen af urørt skov er at bevare og fremme biodiversiteten i private skove.  Indsatsen er baseret på frivillig medvirken fra lodsejere.

En aftale er varig

Udpegningen af privat urørt skov skal være omkostningseffektiv, og målrettes derfor skove med tilstedeværelse af, eller potentiale for, store naturværdier. Tilskuddet ydes kun til private ejere af skov. En privat ejer kan både være en person, et selskab, en fond, en forening eller lignende.

En aftale om urørt skov er varig, og der kompenseres for, at der ikke må være nogen drift på arealet. Miljøstyrelsen giver tilskud på baggrund af en konkret beregning af nettoværdien af træerne.

Desuden gives der tilskud til tabte fremtidige indtægter på baggrund af standardsatser, som fremgår af vejledningen.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next