Hollændere på vej ind i Danmark med solcelleparker

Det hollandske firma Orange Green Solutions er på vej med den første solcellepark i Danmark. Det oplyste de under et besøg tirsdag hos Agri Nords solcelleekspert, Jacob Frey Hansen.

Interessen for at sælge eller udleje sin jord til solcelleparker er stærkt stigende i Danmark. Det oplever Agri Nords virksomhedsrådgiver, Jacob Frey Hansen, der er en af de få, der rådgiver landmænd om dette nye område.

Han havde tirsdag sat et af de firmaer, der nu begynder at etablere solcelleparker i Danmark, stævne på landbocentret i Aalborg.
- Jeg er i fuld gang med at undersøge området, og formålet med mødet var at få yderligere information om markedet lige nu samt at få mere at vide om, hvilke planer de aktører, der er på markedet, har, fortæller rådgiveren.

Første projekt snart en realitet
Det var det hollandske firma Orange Green Solutions, der gæstede Agri Nord i går. De har le-veret løsninger til solcelleparker i store dele af Europa, blandt andet Østrig, Schweiz, Tyskland, Italien, Tyrkiet og Holland.

Nu er de på vej ind på det danske marked og er klar med det første projekt i Vust Holme ved Fjerritslev.
Her har tre landmænd med tilsammen 80 hektar tilkendegivet, at de er villige til at leje deres jord ud til projektet.

Orange (Green Solutions) forventer at gå i gang i foråret 2019, men projektet skal først igennem det politiske system i Jammerbugt Kommune.
Virksomhedens andet projekt i Danmark er allerede på tegnebrættet.

Udvider i Danmark
Orange Green Solutions har en klar strategi om at udvide markedet i Danmark.

- Især Norddanmark er interessant. Her er der mange solskinstimer, men ikke for høje tempe-raturer. Det er den perfekte kombination til solceller, siger Alexander Weijde, der er CEO for Orange Green Solutions.

Læs også