bannerPos

Forventer ringere indtjening i andet halvår

- Lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem corona-krisen, siger selskabets administrerende direktør, Jais Valeur. Arkivfoto
19-05-2020 13:15

Danish Crowns indtjening i andet halvår vil blive ramt af generelt faldende priser og det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, siger topchefen Jais Valeur.

- Lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem corona-krisen.

Sådan lyder det fra Danish Crowns administrerende direktør, Jais Valeur, der forventer en lavere indtjening i andet halvår end i første, dels som følge af forventning om generelt lavere priser på verdensmarkederne og dels som følge af de forventede udfordringer på markederne i forbindelse med corona-udbruddet, hvor mange markeder er eller har været lukket ned – især foodservice-markedet og markederne i Sydeuropa.

- Myndighedernes omfattende nedlukninger over stort set hele verden som følge af Covid-19 vil få konsekvenser for Danish Crowns indtjening i andet halvår. Det er især det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, der påvirker store dele af fødevaresektoren og skaber turbulens i markedet, siger Jais Valeur. 

Priserne på oksekød blev mod slutningen af halvåret ramt først. Siden er priserne på grisekød fulgt med, og hvornår markedet vender vil afhænge af, hvor hurtigt særligt Europa bliver genåbnet.

mip

 

 

 

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next