bannerPos

Forventer ringere indtjening i andet halvår

- Lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem corona-krisen, siger selskabets administrerende direktør, Jais Valeur. Arkivfoto
19-05-2020 13:15

Danish Crowns indtjening i andet halvår vil blive ramt af generelt faldende priser og det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, siger topchefen Jais Valeur.

- Lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem corona-krisen.

Sådan lyder det fra Danish Crowns administrerende direktør, Jais Valeur, der forventer en lavere indtjening i andet halvår end i første, dels som følge af forventning om generelt lavere priser på verdensmarkederne og dels som følge af de forventede udfordringer på markederne i forbindelse med corona-udbruddet, hvor mange markeder er eller har været lukket ned – især foodservice-markedet og markederne i Sydeuropa.

- Myndighedernes omfattende nedlukninger over stort set hele verden som følge af Covid-19 vil få konsekvenser for Danish Crowns indtjening i andet halvår. Det er især det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, der påvirker store dele af fødevaresektoren og skaber turbulens i markedet, siger Jais Valeur. 

Priserne på oksekød blev mod slutningen af halvåret ramt først. Siden er priserne på grisekød fulgt med, og hvornår markedet vender vil afhænge af, hvor hurtigt særligt Europa bliver genåbnet.

mip

 

 

 

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next