Bliv opdateret på de seneste forsøgsresultater

Seges Svineproduktions traditionsrige fodringsseminar foregår den 28. april som webinar.

Årets fodringsseminar foregår i år som webinar onsdag den 28. april.

Årets fodringsseminar afholdes i år som webinar. Det betyder, at man i år får en online opdatering på, hvad de nyeste afprøvninger fra Seges Svineproduktion og andre udvalgte forsøg viser, samt hvordan man kan bruge den viden i det daglige arbejde, så der skabes mest mulig værdi for kunden.

Arrangementet finder sted onsdag den 28. april, og programmet omfatter 10 faglige indlæg, der giver deltagere mulighed for at blive klogere på alt fra udfasningen af zink til den optimale bestemmelse af partikelstørrelsen i foderet til forskellige dyregrupper.

- Man skal selvfølgelig med til fodringswebinar 2021, hvis man arbejder professionelt med foder, fastslår chefforsker Hanne Maribo, Ernæring & Sundhed, Seges Svineproduktion, der selv står for et indlæg om fodring af vækstdyr.

Forskning og projekter

Sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Christian Fink Hansen, er vært på dagen, hvor også en hollandsk oplægsholder, Anouschka Middelkoop fra Schothorst Feed Research er inviteret, og vil præsentere resultater fra et afsluttet forskningsprojekt omkring fodring af grise før og efter fravænning.

Desuden kan man høre om de projekter, som Seges kommer til at arbejde med de kommende år. De handler blandt andet om miljø- og klimaaftryk, som branchen i stigende grad bliver målt på.

- Det er vigtigt, at man som producent undersøger, hvilke ændringer der kan indføres i bedriften for at mindske eller fjerne medicinsk zink. Og det skal hellere være i dag end i morgen. For jo mere man ved om, hvilke tiltag der virker i en besætning, jo større er sandsynligheden for, at vi undgår, at antibiotikaforbruget stiger, når vi rammer juni 2022. Det er viden og erfaring, der skal bane vejen for at mindske fravænningsdiarré hos smågrisene uden brug af medicinsk zink, udtaler Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Find hele programmet for fodringswebinaret på svineproduktion.dk, hvor der også er nærmere information om tilmelding.

Læs også