Tværfaglig sparring løser problemer i opløbet

Avlsselskabet Topigs Norsvin besøger løbende kunderne til deres avlsmateriale. Opstår der udfordringer i en besætning løses det ved hjælp af en fælles rådgivningsindsats. Det gode samarbejde gav også udbytte, da ømme ben hos enkelte polte udfordrede hos Bovbjerg Økologi.

Hos Bovbjerg Økologi fravænnes grisene ind i åbne storstier med dybstrøelse. Fotos: Camilla Bønløkke. For nogen tid siden opstod der problemer med ømme ben hos nogle af poltene. Problemet viste sig at ligge i, at fosfor/calciumforholdet ikke var i overensstemmelse med dyrenes voldsomme tilvækst. Ifølge produktkonsulent Kristian Knage-Drangsfeldt har man i den konventionelle produktion mulighed for at bruge fytase. Det gør, at fosforindholdet kan holdes nede, da det øger fosforfordøjeligheden. Den mulighed er der bare ikke i en økologisk produktion. Hos Bovbjerg Økologi har alle poltene igen gode ben efter en justering af foderblandingerne.

Hos Bovbjerg Økologi fravænnes grisene klokken tre om natten, når de alligevel ligger inde og sover i farehytten. Så er de til at få samling på. 

Grisene fravænnes ind i store åbne storstier med dybstrøelse, ad lib. fodring og veranda, som der er etableret i den tidligere kvægstald på ejendommen.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også