Så er der rent vand til grisene

DanVit og Food Diagnostics har indgået et

samarbejde om salg af ECA-anlæg til svinestalde.

Food Diagnostics har indgået et samarbejde med DanVit om salg af ECA-anlæg til svinestalde. Her ses salgschef hos DanVit, Karsten Nordestgaard Andersen og Food Diagnostics’ direktør Tonny Nielsen (th). Sådan ser et ECA-anlæg ud.

Rent vand til grisene har ikke altid været et fokuspunkt for svineproducenterne, men det er det heldigvis blevet. Sådan lyder det fra hygiejnevirksomheden Food Diagnostics, Grenå og DanVit, Tilst – en virksomhed som rådgiver om, og sælger foderløsninger til svineproducenter. De har indgået et samarbejde om salg af ECA-anlæg til svinestalde.

Rent vand og de såkaldte ECA-anlæg bliver endnu mere aktuelle, da medicinsk zink til smågrise udfases medio 2022. Og lige netop derfor er et øget fokus på rent vand til grisene endnu mere aktuelt end nogensinde før.

Samarbejdet er en gevinst for alle parter og et glimrende eksempel på, hvordan to virksomheders kompetencer kan gå op i en højere enhed. Food Diagnostics er blandt andet specialister i hygiejne, DanVit i foder med videre til grise, og sådan forbliver det, da samarbejdet bygger på henvisning til hinanden.

Det er for at sikre at kunderne altid møder en specialist inden for sit felt. Det anser de to virksomheder som en gevinst for kunderne, da de altid vil blive mødt af specialister, der kan give kompetent vejledning og afhjælpe de problematikker de oplever i deres besætning.

- Vi er specialister i hygiejne, og vi har løsningerne. Vi kan derfor understøtte svineproducenterne med at træffe det rigtige valg, når det kommer til hygiejneløsninger, herunder vandrensning ved brug af ECA-anlæg i staldene. Der er et stort potentiale for svineproducenterne ved at være opmærksomme på vandkvaliteten i staldene. I den forbindelse kommer vores viden og løsninger ind i billedet til gavn for svineproducenterne, siger direktør Tonny Nielsen, Food Diagnostics.

Hvad er ECA-vand?

ECA (Electro Chemical Activated) vand dannes ud fra almindeligt husholdningssalt (NaCl) og vand (H2O), som elektrolyse behandles og omdannes til HypoKlorsyre. Det er den samme desinficerende forbindelse vores (og dyrs) organismer danner til at bekæmpe infektioner i kroppen. ECA-vand er pH 8 og er derfor helt ufarligt at arbejde med og det tærer ikke udstyr. ECA er den mest aktive af alle klorforbindelser, op til 100 gange mere end almindeligt klor. Derfor opnår vi et hurtigere og mere effektivt drab af mikroorganismer ved meget lavere koncentration end ved desinfektion med almindelig NatriumHypoklorit.

Læs også