Vær opmærksom på varmen ved udlevering af grise

Med høje temperaturer og solskin er det ekstra vigtigt, at grisene også i udleveringen får tilstrækkeligt med vand, skriver Danish Crown Pork.

Det gælder i overdækkede udleveringsrum, hvor det kan blive ganske hedt. Grisene skal have adgang til vand, mens de venter på at blive hentet, og det gælder uanset om det er dag eller nat, når de bliver gjort klar til afhentning.

For ikke-overdækkede udlevering gælder det, at man ikke skal lukke grise ud i direkte sollys før umiddelbart inden afhentning. For udleveringsvogne gælder det, at de skal stilles i skygge, og grisene skal have adgang til vand.

For at sikre dyrevelfærden i forbindelse med transport vil Centralplanlægningen reducere læsstørrelsen i de varmeste timer.

Det betyder, at transporter med eftermiddagsaflæsning i de varmeste områder vil være reduceret med op til 10 procent, så høje temperaturer i lastbilen undgås.

Danish Crown opfordrer til at man holder kontakt med Centralplanlægningen, så man kan koordinere udleveringen med tidspunktet for afhentning.

Læs også