Brok i fokus efter dialogmøde om transportegnethed

Seges Svineproduktion arbejder på at kalibrere og kvalitetssikre vurderingerne af grises transportegnethed. Ved sidste uges konference »Fagligt Nyt« fik deltagerne en status på situationen, og her kom det frem, at brokgrise giver størst anledning til frustration.

Seges Svineproduktion tager nu den frustration op, at grise med små sår på broksækken ikke kan leveres, og vil nu undersøge forskellene i vurderingerne af brok. Arkivfoto: Camilla Bønløkke - I dag ser vi rigtig mange aflivninger af grise med små sår på broksækken, som giver store frustrationer derude, fortalte Tina Birk Jensen, der påpegede, at der er behov for at klassificere sår på broksækken ud fra et fagligt perspektiv i forhold til risikoen for, at de her sår springer op. Foto: Camilla Bønløkke

- Det centrale problem er, at vi stadig oplever tvivl og uenighed omkring vurderinger af grise før en transport. Vi oplever også stadigvæk, at grise, der egentlig er transportegnede, ikke kommer med ombord på lastvognen til slagteriet, men bliver aflivet ude i besætningerne.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også