Danish Crown hæver notering en smule

Ifølge Danish Crown arbejder man fokuseret på at opnå en notering, der kan afbøde de høje produktionsomkostninger i primærproduktionen.

Det europæiske marked for fersk grisekød arbejder sig fortsat op i kadence, og fokus er på at få priserne op i et niveau, der står mål med producenternes omkostninger. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således hæver slagteriet noteringen for slagtesvin med 20 øre til 10,90 kroner pr. kg i uge 18. Noteringen for søer er uændret.

- Det er markante prisstigninger, som skal skubbes ud lige nu. Det arbejde er i fuld gang i alle led af kæden, for alle aktører er klar over, at priserne skal løftes for at sikre en holdbar økonomi i primærproduktionen. Det betyder også, at handlen foregår med kort horisont, fordi markedet bevæger sig konstant, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Godt forårsvejr hjælper på det

Udskæringer som forender, bove, kamme og brystflæsk sælges til stabile priser, mens nakker og mørbrad og andre dele af grill-sortimentet har medvind af højere temperaturer over Europa.

- Markedet er hjulpet af et vejr, der begynder at sætte gang i udespisningen og grillen. Det er positivt, for det er med til at mitigere noget af den øgede pris, som skal finde tilbage til vores ejere. Samtidig har vi en situation, hvor udbuddet ser ud til at falde over de kommende uger og måneder, og det skal være med til at løfte efterspørgslen bredt set, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabil efterspørgsel fra Japan, mens Kina aftager de klassiske varer.

Udsætter 80.000 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været som forventet, og det betyder, at der med den slagtekapacitet, som har været til rådighed, udsættes ca. 80.000 grise til uge 18.

- Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og det betyder, at antallet af udsatte grise forventeligt reduceres til ca. 50.000, skriver virksomheden om slagtesituationen.

For søernes vedkommende udsættes der 1.000 søer til uge 18.

Læs også