bannerPos

ASF satte dagsordenen

- Jeg ved godt, at det er en smule kontroversielt hernede, at vi skal have et hegn langs med grænsen, men det er bare en nødvendighed for at beskytte det erhverv vi har, lød det fra sektordirektør for Svineproduktion, Seges, Christian Fink Hansen.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
08-11-2018 12:00
Tamsvin på tallerkenen og vildsvin til debat. I år lagde Compass Congress Center i Rødekro for andet år i træk rammerne til Svinevet og svinefagdyrlæge Andreas Eriksens årsmøde, hvor knapt 400 af områdets svineproducenter og ansatte var mødt frem.

Afrikansk svinepest, vildsvin og ikke mindst vildsvinehegnet langs grænsen var emner, der kom til at fylde meget under SvineVet og svinefagdyrlæge Andreas Eriksens årsmøde, der tirsdag blev holdt i Compass Congress Center i Rødekro. For som sektordirektør for Svineproduktion, Seges, Christian Fink Hansen indledningsvist påpegede, så ville resten af dagens program sådan set være fuldstændig ligegyldigt, hvis vi i Danmark ikke formår at holde svinepesten ude.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next