bannerPos

ASF satte dagsordenen

- Jeg ved godt, at det er en smule kontroversielt hernede, at vi skal have et hegn langs med grænsen, men det er bare en nødvendighed for at beskytte det erhverv vi har, lød det fra sektordirektør for Svineproduktion, Seges, Christian Fink Hansen.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
08-11-2018 12:00
Tamsvin på tallerkenen og vildsvin til debat. I år lagde Compass Congress Center i Rødekro for andet år i træk rammerne til Svinevet og svinefagdyrlæge Andreas Eriksens årsmøde, hvor knapt 400 af områdets svineproducenter og ansatte var mødt frem.

Afrikansk svinepest, vildsvin og ikke mindst vildsvinehegnet langs grænsen var emner, der kom til at fylde meget under SvineVet og svinefagdyrlæge Andreas Eriksens årsmøde, der tirsdag blev holdt i Compass Congress Center i Rødekro. For som sektordirektør for Svineproduktion, Seges, Christian Fink Hansen indledningsvist påpegede, så ville resten af dagens program sådan set være fuldstændig ligegyldigt, hvis vi i Danmark ikke formår at holde svinepesten ude.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next