bannerPos

Danish Crown ændrer vægtgrænser for slagtesvin op til jul

Op til jul ændrer Danish Crown vægtgrænsen for indlevering af slagtesvin.

Henning K. Andersen

11-10-2018 13:38
For at udnytte kapaciteten hos både landmand og slagteri bedst muligt omkring jul og nytår justeres vægtgrænserne fra uge 44. Det sker for at få slagtet så mange grise som muligt før helligdagene.

Julen giver i år mange helligdage og for at sikre, at puklen af udsatte grise efter nytår bliver så lille som muligt, justeres der på vægtgrænserne frem mod jul. Det sker for at udnytte kapaciteten hos både landmænd og slagteri bedst muligt, og samtidig sælge så meget kød som muligt før jul, hvor priserne traditionelt er bedst.

De nye vægtgrænser træder i kraft fra uge 44, så derfor anbefales det, at der tages rigeligt med grise med i uge 43, så produktionen bliver mest optimal. Det vil ikke få nogen negativ indvirkning på dit indberetningstillæg, at der meldes mere til i uge 43.
Man kan se de ændrede vægtgrænser på dette link.

 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next