bannerPos

Danish Crown opfordrer til ro efter faldende eksport til Kina

Eksporten af svinekød til Kina faldt i 2018. Men det skyldes en strategi om at sælge til markeder med bedre priser, oplyser Søren Tinggaard fra Danish Crown.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-01-2019 11:30
Der er flere gode grunde til, at eksporten af dansk grisekød til Kina falder. Det er ikke et udtryk for tilbageslag, men handler om at finde bedre priser andre steder, fortæller underdirektør Søren Tinggaard i Danish Crown.

I en oversigt fra Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer fremgår det, at kød fra danske grise ikke i samme omfang blev eksporteret til Kina i 2018 sammenlignet med foregående år. Det er dog ikke et udtryk for manglende interesse, oplyser Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling, i en pressemeddelelse.

- 2016 var et exceptionelt godt år, og den efterspørgsel rakte også ind i 2017, som skabte nogle høje eksporttal. Der har niveauet normaliseret sig i 2018, så derfor sælger vi vores produkter på andre markeder, hvor vi kan hjembringe en højere pris til ejerne. Når priserne i Kina bliver mere attraktive, så er vi selvfølgelig klar til at tage de muligheder, der byder sig.

Han er ikke nervøs for, at den faldende eksport er et udtryk for en tendens.

- Vi er stadig på et højt eksportniveau til Kina, men sammenligningen foretages til nogle helt exceptionelle år, og det skaber en skævhed. Kigger vi på 2019, så tegner det også til at blive godt. Kinas egenproduktion falder, og den bliver sænket yderligere af afrikansk svinepest, så der vil blive et øget importbehov for Kina, som vi kan lukrere på, siger Søren Tinggaard.
 

Biprodukter holder ved

Samtidig lægger han også vægt på, at salget af biprodukter, som er den langt største mængde, ikke er faldet i nævneværdigt omfang.

- Det er klart, at det kan se voldsomt ud i procenter, når man kigger på eksporten af delstykker, som er faldet. Vores klart største eksport til Kina er dog stadig biprodukter, og den del har ikke oplevet det samme fald som delstykkerne, så selvom nedgangen på delstykker i procent er stor, så er det ikke voldsomt, når man kigger på den samlede eksport til Kina.

Søren Tinggaard er derfor optimistisk i forhold til 2019, hvor afrikansk svinepest dog kan blive en joker i markedet.

- Det, vi ikke ved noget om endnu, er den mulige forbrugerreaktion, der kan blive skabt på bagkant af afrikansk svinepest og som kan sænke efterspørgslen. Det afventer vi stadig at se effekten af.

Alle provinser i Kina med større produktion af grise er ramt af afrikansk svinepest.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next