bannerPos

Danish Crown opfordrer til ro efter faldende eksport til Kina

Eksporten af svinekød til Kina faldt i 2018. Men det skyldes en strategi om at sælge til markeder med bedre priser, oplyser Søren Tinggaard fra Danish Crown.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-01-2019 11:30
Der er flere gode grunde til, at eksporten af dansk grisekød til Kina falder. Det er ikke et udtryk for tilbageslag, men handler om at finde bedre priser andre steder, fortæller underdirektør Søren Tinggaard i Danish Crown.

I en oversigt fra Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer fremgår det, at kød fra danske grise ikke i samme omfang blev eksporteret til Kina i 2018 sammenlignet med foregående år. Det er dog ikke et udtryk for manglende interesse, oplyser Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling, i en pressemeddelelse.

- 2016 var et exceptionelt godt år, og den efterspørgsel rakte også ind i 2017, som skabte nogle høje eksporttal. Der har niveauet normaliseret sig i 2018, så derfor sælger vi vores produkter på andre markeder, hvor vi kan hjembringe en højere pris til ejerne. Når priserne i Kina bliver mere attraktive, så er vi selvfølgelig klar til at tage de muligheder, der byder sig.

Han er ikke nervøs for, at den faldende eksport er et udtryk for en tendens.

- Vi er stadig på et højt eksportniveau til Kina, men sammenligningen foretages til nogle helt exceptionelle år, og det skaber en skævhed. Kigger vi på 2019, så tegner det også til at blive godt. Kinas egenproduktion falder, og den bliver sænket yderligere af afrikansk svinepest, så der vil blive et øget importbehov for Kina, som vi kan lukrere på, siger Søren Tinggaard.
 

Biprodukter holder ved

Samtidig lægger han også vægt på, at salget af biprodukter, som er den langt største mængde, ikke er faldet i nævneværdigt omfang.

- Det er klart, at det kan se voldsomt ud i procenter, når man kigger på eksporten af delstykker, som er faldet. Vores klart største eksport til Kina er dog stadig biprodukter, og den del har ikke oplevet det samme fald som delstykkerne, så selvom nedgangen på delstykker i procent er stor, så er det ikke voldsomt, når man kigger på den samlede eksport til Kina.

Søren Tinggaard er derfor optimistisk i forhold til 2019, hvor afrikansk svinepest dog kan blive en joker i markedet.

- Det, vi ikke ved noget om endnu, er den mulige forbrugerreaktion, der kan blive skabt på bagkant af afrikansk svinepest og som kan sænke efterspørgslen. Det afventer vi stadig at se effekten af.

Alle provinser i Kina med større produktion af grise er ramt af afrikansk svinepest.

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer